A macskáknál mért nincs semmilyen követelmény? Gondolok itt ebadó, chip, oltás.
"Képzeld, nekem csomó macskám halt meg chipelt, oltott kutya miatt."
Én evvel úgy vagyok, hogyha a gazdáját nem érdekli hogy hol van a macskája, az meg esetleg betéved egy kutya területére (bár szerintem normális macska megérzi és elkerüli a kutyás telket), és az meg szétszedi, hát avval együtt sajnálom és részvétem, de szerintem nincs joga a macska gazdinak bosszúsnak lennie, elvégre az ő állata jött be a kutya területére ami még mondjuk nem jelenti egyből hogy joga van megölni, de hát most mit lehet csinálni ha a kutya ösztönből levadássza a macskát.
Én azt mondom ha a kutyákat szabályozni akarják, akkor igenis a macskákat is, ez így fair.
Vagy ha nem, akkor ennyi erőből a macska méretű kutyákat is hagyják békén.
Amúgy nem utálom a macskákat mielőtt azt mondaná valaki, egyszer egy ilyen "kezdő" macska betévedt hozzánk és éhen is döglött volna a fán a kutyák miatt, ha nem szedem le a fáról.
Az ivartalanítást viszont nagyon fontosnak tartom a macskák esetében, mert ők sokkal többször és sokkal többet fialnak mint a kutyák, és elszeparálni sem lehet őket ilyenkor.
Macskát is kb. annyira lehet megnevelni, hogy ne menjen oda, ahová kedve tartja, mint egyes embereket. De még mindig sok ember okoskodik a macskákról anélkül, hogy ismerné őket.
Te hány macskádat tanítottad meg arra, hogy csak a saját kerítésen belül legyen?
Bezzeg arra, hogy az emberek miatt haltak meg, nem írsz semmit. Talán te is lelkesen segédkezel az egyedszám-csökkentésben, a hülye szöveged alapján kitelik tőled.
Tényleg nem érdemes ide sem kérdést kiírni, sem válaszolni akármire is, mert egyesek jobbára csak azért járnak ide, hogy bújtatott formában a válaszolókkal kötözködjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!