Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány kutyád volt eddig?...

Hány kutyád volt eddig? Leirnád a történetüket?

Figyelt kérdés
2013. febr. 2. 00:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

szia!

A legelső, ami az "én" kutyám volt, nagymamám csúnya németjuhász keveréke, egy nagy szürke ormótlan kutya. A neve Blöki volt, ő mellette tanultam járni :). Kedves emlékeim vannak róla, soha nem bántott, pedig biztos nyúztam!

következő még szintén mamámnál, egy közepes tigriscsíkos szuka, Morzsa. Ő sajna már meg volt kötve, nem sokat foglalkoztunk vele, az az igazság.

De ekkor még gyerek voltam, max 7-8 éves.

Aztán kertesbe költöztünk mi is, és kaptunk egy tacsi keveréket, Bobit. Ő is még meg volt kötve, de vele már próbáltunk foglalkozni. Kb 10 éves koromban.

12 éves voltam, amikor a meglévő Kutyarevü újságokból, mit mindig megkaptam, választhattam kutyát, magamnak! Ő volt az első igazi, egy fekete angol cocker spániel kan, Pamacs. Vele már tökéletesek voltunk,(és elválaszthatatlanok) póráz nélkül jött mellettem, csak énrám hallgatott (anyukám ki sem tudta az álló autó alól hívni, csak én). 15 évet élt boldogan nálunk, egy ideig párhuzamosan Bobival, ma is hiányzik...

Mikor Bobi meghalt 10 évesen, a húgom kikönyörgött egy beagle kölyköt, Alexet a Tátraszépe kennelből. Buta egy kutyának tűnt, 8 évig élt. Betegség miatt el kellett altatni, egy évben Pamaccsal. Nem szerettem, bár én foglalkoztam vele, mivel a húgom csak simogatni szereti a kutyákat...Alex az egyetlen törzskönyves kutyám volt, és az egyetlen, amelyiket betegség miatt kellett 8 évesen elaltatni. Ennyit a törzskönyvről...

26 éves voltam, hogy meghalt pamacs és Alex. Rá egy évre vettem meg mostani kutyámat, egy mudi kant, Csilit. Nagyon szeretem, és nagyon sok mindent tud. mivel a távoli Tiszaújvárosban dolgozom, itthon kellett hagynom, de szerencsére anyukám törődik vele. Ő a család sunyimudija :)). nagyon jó volt tegnap a hosszú séta vele végre, már nem voltam itthon egy két hete.

2013. febr. 2. 09:30
 2/5 anonim ***** válasza:
kb ennyi, bocs, ha hosszú lett, de jól esett leírni :)
2013. febr. 2. 09:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Gabica27! a törzskönyv nem függ össze semmivel! Inkább egészségügyi szűrés kell neki és attól még hogy egy állat törzskönyves attól még lehet beteg!
2013. febr. 2. 12:41
 4/5 anonim ***** válasza:
hát ez az, csak sokan itt az oldalon azt hiszik, hogy az már egy tökéletes, egészséges kutya, amelyik kennelből van. Nekem pont az volt beteg...szinte istenítik itt a törzskönyvet.
2013. febr. 2. 15:40
 5/5 A kérdező kommentje:

Szüleim kutyája volt egy selyempincsi-spicc keverék, Csöpi. Állandóan megszökött, anya ment mindig érte az Illatosra, nyolc évesen egy brutális sintér annyira megszorította a torkát, hogy végül belehalt.

Voltam vagy 10-11 éves, amikor barátnőmék szomszédjából elhoztam egy keverék kiskutyát (puli és valami még), itthon majdnem kidobtak vele együtt. Szutyi azonban otthon érezte magát, én meg nem adtam, 10 évet élt. Mindig megvédett, valóban az én kutyám volt. Sajnos a lakó megetette valamivel (talán nyers disznóhússal), belehalt.

Aztán évekig nem volt kutyám, a harmadik szomszédból négy hónaposan érkezett az óriás snaci és vadászkutya keverék (snacis külsővel), Csöpike. Nagyon fegyelmezett és okos állat volt, sajnos 9 évesen bepárosodott és nem tudott elleni, annyit szenvedett, hogy el kellett altatni. A következő kutyus fél éves se volt, az Illatosról hoztam el. Mint kiderült, szökött, összevert erdélyi kopó lány volt szegény. Nehéz volt vele eleinte, de aztán nagyon megszerettük egymást. 12 évesen, epilepsziában halt meg. A jelenlegi kutyám Zsemle, egy évesen hoztam el a menhelyről - hálás, szeretetéhes, hízelgős, de sokat rosszalkodik, még a rombolós korszakát éli. Mindig keresni kell, éppen hová dobta el játékból az edényét.

2013. febr. 2. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!