Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az emberek miért fajtákat...

Az emberek miért fajtákat keresnek elsősorban, hogy mit tartsanak?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy a jellemük, kinézetük miatt, de ezeket egy menhelyen is meg tudják nézni. Mért nem egy aranyos kiskutyát keresnek, akit örökbe lehet fogadni? Az is valószínű, hogy aki itt a fajtákat keresi nagy százalékban fogalma sincs róla mi az, hogy tenyésztő vagy szaporító és kapásból az olcsót keresi, mert neki úgyse kell törzskönyv, nem akarja kiállításra vinni szöveggel. Mondom nem mindenki, de nagy százalékban, ebben biztos vagyok.

2013. febr. 1. 21:36
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
26%
na ezt én se értettem soha, és még szép, hogy az olcsóbbakat keresik, mert nem gondolkoznak, csak legyen valami hogyan is mondják ők? ja igen fajtiszta (még véletlenül sem fajtatiszta) kutyájuk, akikkel villoghatnak, de arra nem számítanak, hogy 2-3évig fogja húzni a kutya, aztán meg azért nyafognak... semmi logika nincs benne szerintem, én örökké menhelyről, vagy utcáról fogok kutyát hozni, legalább tisztább lesz a lelkem is, mert segítek egy olyan élőlénynek, akivel elbánt az élet, pedig nem is tehet róla.
2013. febr. 1. 21:48
 2/25 anonim ***** válasza:
80%
Menhelyi keverék kölyök felnőttkori jelleme és kinézete nem meghatározható. Így menhelyen speciális igényeknek megfelelő kutyát felnőtt ebek között lehet találni. Másrészt, a fajtatiszta kölykök is aranyosak, s bizony sokan egy fajtát akarnak és kész. Miért akar valami iphont, samsungot, xy mobilt? Mert azt akarja és kész.
2013. febr. 1. 21:50
 3/25 anonim ***** válasza:
57%
Nekem is van egy ismerősöm, aki 30 ezerért vesz majd "fajtatiszta" kiskutyát tk nélkül... Nem is merem felhomályosítani, mert szerintem megsértődne. Azért napi 5x megnézem a fajtamentőket, hátha kerül hozzájuk kiskutya, s akkor hátha inkább az kell neki.
2013. febr. 1. 21:53
 4/25 A kérdező kommentje:

Szerintem az ilyen embereket kötelességünk felvilágosítani, az már más dolog, hogy felfogja e vagy sem, de ha már pár ember megérti az is valami. olyanok is vannak, akik csak simán meg vannak tévesztve, ha belelátnának a dolgok hátterébe, megértenék. Régebben én is annyit tudtam, hogy kint a vásárban vannak a kutyák és onnan lehet hozni. Törzskönyv nem kell, felesleges. Egy családtagomnak lett így kutyája, nagyon aranyos, de szegény kb egy évesen olyan állapotban került az orvoshoz, hogy műteni kellett, és azóta is csak gyógytápot ehet.

Azért egy telefon kicsit más, a kutyák élőlények, az ember háziasította őket, ők a felelősek értük.

2013. febr. 1. 22:19
 5/25 anonim ***** válasza:
77%
A fajtákhoz tulajdonságok tartoznak, azért könnyebb talán választani. A kölyök kutya is olyan dolog, hogy szerintem jó dolog azért a kutyám kölyökkorát végigélni. Most van két fajtatiszta (drága) kutyám, ha legközelebb kutyám lesz, biztos menhelyit választok. De szerintem első kutyának jobb volt két fajtatiszta kölyköt felnevelni. Azért legyünk őszinték, az sokkal könnyebb, mint egy problémás menhelyi felnőtt kutyát befogadni. Azért ahhoz nem árt már némi kutyás tapasztalat.
2013. febr. 1. 22:41
 6/25 anonim ***** válasza:
87%

A keverék, menhelyi kutyák nem jobbak, mint a fajtatiszták. Aki nem akar menhelyi kutyát, még nem rossz ember. Aki tájékozatlan, az már hanyag, de mindenkinek megvan a joga nem menhelyi kutyát venni. S a telefonoknak igen is sok közük van ehhez: a fajta egy márka. A márkától tudod, mit várj. Attól, mert valaki menhelyi keveréket tart, még nem lesz felelős kutyatartó. Sőt, nem értem, miért szeretik annyira ezt a menhelyi keverék együttest? A szimpla menhelyi már nem jó? Válassz menhelyi kutyát! De nem, mert válassz menhelyi keveréket! Ha véletlen egy fajtatisztának tűnő (mondjuk mopsz, mert náluk azért eléggé látszik, ha valaki nem fajtatiszta) kutyát látsz a menhelyen, nehogy elvidd, mert csak a menhelyi KEVERÉK lesz hálás (aha... persze...), csak a menhelyi keveréket mented meg...

De egyébként, ezt a tenyésztő-szaporító dolgot sokan nem is értik. Egyszer már elkezdtem pedzegetni ismerősömnek ezt a témát, de nyilvánvalóan nem értette, s ezért aztán végképp feladtam.

Arról nem is beszélve, hogy valójában rengetegen tartanak keverék kutyát. Nekem az ismerőseim zöme keverékeket, utcáról befogadott, menhelyről hozott kutyát tart. A séták során is rengeteg keverék kutyával találkozok.

Azt meg végképp nem értem, miért tekintik a keverékek pártolói a fajtatiszta kutya igényét menőzésnek.

Azt sem értem, miért kell mindenféle mondvacsinált előnyt felsorolni a keverékekhez? Te is, kérdező: mi köze az aranyos kiskutyának a menhelyhez? A fajtához? Mi köze a kérdéshez? Nem aranyos minden kiskutya?

A keverékek is nagyon jó kutyák, de bizony fajtatiszta kutyák is szorulhatnak segítségre (s nagyon sok keverék nem szorul segítségre). Ha az ember fajtákat keres, akkor én mindig ajánlom neki az adott fajta mentőjét. A fajták jók. Máshogy nem is lehetne eligazodni a kutyák világában, csak a fajtákon keresztül.

2013. febr. 1. 22:41
 7/25 A kérdező kommentje:

Nem csak keverékre gondoltam, vannak fajtamentők is és menhelyeken is vannak fajtatiszták.

Egy keverék kiskutyán azért kb lehet látni, hogy milyen fajtákból áll össze, mekkora lesz majd stb..

Egy felnőtt menhelyi kutyával tény, hogy nehezebb, mint egy kölyökkel, de azért akkora meglepetést nem okozhat egy kis keverék, ha valaki "házi kedvenc"nek akarja, Nem találtam jobb szót vagy családi kutyának, mint felelős állattartó.

2013. febr. 1. 22:47
 8/25 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, te azt kérdezted, hogy az emberek miért azt kérdezik: milyen fajtát válasszak?

Ebből nekem logikusan következett, hogy a fajtatiszta kutyát kizártad az üdvözítő választások sorából. Sajnálom, hogy félreértettelek. Szóval a kérdésed az volt, hogy az emberek miért nem akarnak menhelyről befogadni kutyát?

Nem tudom. Az én környezetemben elég sok embernek van menhelyről vagy utcáról befogadott kutyája. Nekünk is van egy mentett kutyánk.

2013. febr. 1. 23:09
 9/25 anonim ***** válasza:
0%

nekem van egy német juhászom fajta tiszta és mellette van egy spániel keverék amit egy a kutyával brutálisan bánó gazdájától mentetük meg néhány hónapos korában de mind a két kutyát ugyan úgy szeretem . még ezek a kutyák elöt keverék kutyám volt egy.

Ja és szerintem is aranyos minden kiskutya fajtától fajtisztaságtól függetlenűl.

De egyébbként vannak olyan rendes tenyésztők is akkel lehet beszélni hogy nem ad e el kiskutyákat törzskönyv nélkül.JA és a megbízható tenyésztők közöt is van olyan aki eladja anélkűl is a kutyákat csak szólni kell előre nekik és mindjárt 20-30 ezerrel olcsóbban daja a kutyát jó még akkorse jön ki 50 ezerből.

2013. febr. 2. 01:41
 10/25 anonim ***** válasza:
69%

Az én tapasztalatom az, hogy fajtamentőknél kihalásos rendszerben lehet körülbelül kiskutyát elhozni. Bunkók voltak a "kapcsolattartók", a beszélgetés végére még én éreztem magam rosszul, pedig úgy gondolom, nem mondtam semmi olyat, amire úgy kellett volna válaszolniuk, ahogy tették. Nem tudom, mit kellett volna felmutatnom ahhoz, hogy ne úgy álljanak hozzám, mint egy potenciális bűnözőhöz, én "csak" szerető, gondoskodó, a fajta tartásával nem kezdő családba szerettem volna egy kiskutyát, természetesen ivartalanítási szándékkal.

A másik oldalról is próbálom nézni a dolgokat: biztosan volt már rossz tapasztalatuk, és nem akarják, hogy a már egyszer megmentett, rossz sorsú kutyák még egyszer az utcán végezzék, de ennek a kiszűrése szerintem nem ott kezdődik, hogy csak csilliárdosoknak adunk örökbe kutyákat, lehetőleg külföldre.

2013. febr. 2. 03:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!