Csak nekem tűnik úgy, hogy a Dalmata, mint fajta, eltűnt?
Figyelt kérdés
A napját nem tudom megmondani, mikor láttam utoljára Dalmatát.. Pedig szerintem nagyon szép és kedves kutyus, mikor gyerek voltam, nekünk is volt :) Csak erről a környékről "tűntek el"? (Hajdú-Bihar) Vagy ti sem találkoztok velük mostanság?2013. febr. 1. 21:01
1/12 anonim válasza:
Régebben a 101 kiskutya miatt nagyon felkapott fajta lett, boldog, boldogtalan ilyen kutyát tartott. Nagyon szépek, viszont nagyon sok mozgás kell neki és én azt hallottam önfejű is(nemtudom ez mennyire igaz).
2/12 anonim válasza:
Nálunk a környéken legalább 3 van (Budapest, Buda). Viszont nekem sose kéne, a tulajdonságai miatt. És tényleg önfejű.
3/12 anonim válasza:
Felénk sosem volt elterjedt. Összesen kettő lakott a környékünkön.
Viszont igen, önfejű, makacs, mozgékony, de nem túlzottan. Legalábbis amikkel megismerkedtem, ilyenek voltak.
Különleges a mintázata miatt, de nekem nem kéne. Számomra az a jó-jó, de olyan "semmirekellő" fajta.
4/12 anonim válasza:
nálunk összesen egy van, de majd én is tervezek, ha több időm lesz, most egyenlőre elég a boxerem, de azt hallottam, hogy könnyű kifogni egy nem fajtatisztát, mert az amelyik 5 vagy 10forintosnál (már nem emlékszem) nagyobban a pöttyei, az keverék, de nem tudom, nekem egy keverék is jó lenne mondjuk, nekem nagyon tetszik :)
5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! nekem egyébként nagyon tetszik a fajta külsőleg, belsőleg igazából elég gyenge személyes tapasztalatom van, 3éves voltam, de azt tudom, hogy imádtam a kutyát, meg ő is engem, szóval gyerekekkel tuti jól ki jön :)
2013. febr. 1. 22:15
6/12 anonim válasza:
Én őszintén szólva még soha életemben nem láttam élőben dalmatát. A környékünkön (Tolna megye) sosem volt valami felkapott fajta.
7/12 anonim válasza:
Én egy dalmatát láttam az utóbbi időben, egy öregebb úrral volt, a kutyát elengedte pórázról, az meg mint az őrült nyargalt át a Népligeten. A gazdája a nevét kiáltozva szaladt utána, de a kutya rá sem hederített. Ráadásul a bácsi mellett egy másik kutya teljesen nyugodtan kullogott, szóval annyira nem lehetett béna az ürge. Ebből következtetek, hogy hatalmas a mozgásigényük, és felettébb önállóak. És úgy hallottam hajlamosak különböző betegségekre.
8/12 anonim válasza:
Tényleg nagyon ritkák, szerintem a 101 kiskutyás őrület ahogy lement, rájöttek az emberek hogy nem egy leány álom a jelleme, vajon hova lett az a sok kutya?
Vagy csak mindegyik leélte az életét, de újra már senki sem akarta tartani többet?
Bár amikor ennek divatja volt itt Pesten akkor sem láttam valami sokat.
9/12 anonim válasza:
Nem megfelelő gazda mellet tényleg nagyon vadd és önfejű kutya a legtöbbje persze kutyák személyisége is változó de a legtöbb dalmatára igaz az önfejűség
10/12 anonim válasza:
Pont múlt hétvégén láttam egyet :) Mondtam is a páromnak, h ezer éve nem láttam dalmatát. :D Szép, de nekem nem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!