Hogy tudom megtanítani a kutyusomnak a "sántít" trükköt? Van valakinek valamilyen ötlete?
Azt írom le, én hogyan tanítottam meg a hovawartomnak és hogyan tanítom jelenleg is a másiknak, a pulinak.
Klikkerrel persze, mással el se tudom képzelni.
Először megtanítottam mind a kettőnek, hogy a bal mellső lábukat sokáig felemelve tartsák. Utána ráformáltam arra, hogy mikor a bal oldalamnál állnak, a lábukat fonják körbe az én bal karomon. Áthajoltam fölöttük, hogy a bal vállukkal egy vonalba kerüljön a karom. A nagyobbnál segítség volt a mérete, de a mostani tanoncnál, a kis pulinál ez kicsit kényelmetlenebb. Mikor léptünk, saját magukat tartották meg azzal, hogy erősen "belém karoltak". Így már elértem, hogy a súlyt ne terheljék annyira a bal lábukra. Ugye ez a legkritikusabb része, hogy megtanulják, azt a lábat kímélni kell. Ebből fokozatosan kiveszem a karomat, egyre kevésbé engedem, hogy rátámaszkodjanak. Csak akkor rakom már hozzá a vezényszót és a végső kézjelet, mikor teljesen kész a feladat.
Jelenleg úgy néz ki a hovinál, hogy velem szemben áll és felém közeledve sántít. A pulinál most kezdem el kivenni a karomat. Vele úgy két-két és fél hónapja kezdtük el ezt a trükköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!