Ugrál a kutya, ezzel mit lehet kezdeni?
Kóbor kutya volt, befogadtuk tavaly, kb 2-3 éves lehet, de mindig ugrál ránk, ami így saras/havas időben azért marha kellemetlen, rászólunk, rácsapunk, ki hogy szokta... de a kutya ettől még ugrál tovább. Szóval mi a megoldás?
Emlékszem régen meg rotink volt, az is ugrált ránk mindig, ezért is adták el a szüleim, mert nem tudtak vele mit kezdeni...
Pont azt csináltátok eddig, amit a kutya el akart érni. Felkelteni a figyelmeteket.
Egyébként google a barátod és akkor az előző kutyus is megúszhatta volna a dolgot :S
Szóval ugrál rátok, hogy foglalkozzatok vele. Erre ti rászóltok, rácsaptok, vagyis foglalkoztok vele, így eléri, amit akart. Tehát legközelebb is ugrálni fog.
Mi még folyamatban vagyunk az ugrálás leszoktatásáról, de már csak nagyon ritkán csinálja.
Ha hazaérünk, és el kezd ugrálni, hátat fordítunk neki, és nem foglalkozunk vele. Vagy olyat is hallottam, hogy meg lehet fogni a két mancsát, ami kb. 1 perc után kellemetlen lesz neki, így kellemetlen élmény fog az ugráláshoz kapcsolódni.
Bevallom őszintén, a mi kutyánknak olyan szeme és füle van, hogy ez a mancs megfogós dolog nem ment, mert láttam rajta, hogy tényleg rossz neki :)
De a megfordulós igen. Kb. 2 hete alkalmazzuk következetesen (1 hónapja van nálunk)és már alig ugrál.
Illetve ha jön valaki, őt is megkérem, hogyha ugrálna a kutya, fordítson neki hátat.
"Emlékszem régen meg rotink volt, az is ugrált ránk mindig, ezért is adták el a szüleim, mert nem tudtak vele mit kezdeni..."
Ezen jót nevettem.
Nekünk is utcáról van kutyusunk, elég hiperaktív de nem ugrál ránk csak ha játszunk.
Mikor haza érsz ès ugrál nincs érintés, nincs beszéd és nincs szemkontaktus. Ne foglalkozz vele, úgyis megunja egy idő után az ugrálást. Ha abbahagyta és nyugodt akkor dicsérd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!