Mennyi időnként fürdetitek a kutyát? Nyilván lakásban tartott kutyát.
Sok kiállítási kutyát rendszeresen, havonta-kéthavonta fürdetnek...én tuti nem csinálnám, nem tesz jót nekik, mondjon bárki bármit!
Ha nagyon sáros volt a hosszú szőrű kistestű kutyám, akkor lavórban vagy kádban zuhannyal TISZTA VÍZZEL mostam le az éves két fürdetés közt!
Wintersunset! Pont ezért fürdetem sűrűbben, mert sokszor nyakig saras. Séta után feljövünk, fürdőszoba has, mancs mosás, ha úgy van h sarasabb áttörlöm mindenhol. Csak egy idő után ettől függetlenül lesz egy alap kutya szaga..ami egyébként nem zavar..az embernek is van egy alap szaga. csak hosszú távon szagosabb lesz. De ez a kutya parfüm jó tipp. Konkrétan még nem hallottam róla. :)
Válaszokat köszi mindenkinek!
Ha saras, akkor várd meg, míg megszárad a sár és ess neki egy kefével. Tökéletesen ki lehet szedni.
A kutyaszag meg...Nekem fura. Mármint kozmetika során szinte az összes kistestű kutya, amit hoznak hozzám, kutyaszagú. Pedig ők rendszeresen kozmetikázva vannak. A kutyám, aki nagytestű, félévente egyszer lát kádat, pedig szagtalan. És ő is benti kutya. Van egy olyan gyanúm, h ez a gyakori feogdosással is kapcsolatban van. Mert egy kistestűt ugye gyakran vesznek ölbe, sokkal többet érintkezik az emberi bőrrel a bundája. De lehet h ez csak az én agyszüleményem csak, és hülyeség :)
Little Red, szerintem ennek nincs köze a "fogdosáshoz" :D
Előző kistestű hosszú szőrű kutyám, és most Argos is kutyaszagos...nem lehet disznó szaguk :)
Fürdetés után max 1 hétig van/volt sampon illatuk és sima-selymes szőrük, aztán már normál szaguk és durva tapintású a szőrük...nyáron a legrosszabb, mikor Argos a homokban döglik egész nap...simogatni sincs kedvem olyankor :(
Mennyivel szebb és kellemesebb lenne 2-3 hetente fürdetni, hogy pihe-puha-tiszta legyen...de ő KUTYA, nem porcelánfigura...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!