Szerintetek jól értelmeztem a kutya "beszédét"?
ma sétáltattam a kutyámat(jól nevelt, suliba járunk, meg agilityzünk is) és a séta során találkoztam egy számomra eddig ismeretlen emberkével, aki egy nagytestű keverékkel jött felénk, és megkérdezte, hogy odaengedheti-e a kutyáját?
igazából, eléggé agresszívnek tűnt a kutya, meg morgott is, de az emberke azt mondta, hogy azért mert izgatott, és igazából meg se várta, hogy reagáljak, már jött is oda.
hirtelen nem akartam elrántani a saját kutyámat, ezért figyeltem hogy mi történik.
na az ő kutyája kidülledt szemekkel, megfeszült testtel csóválva szagolgatta az enyém, de amikor az enyém megmozdult, akkor hirtelen mozdulatokkal mozgott a másik, és nem tudom, olyan nagyon furcsa volt, és mondtam a gazdájának, hogy húzza vissza, és amikor visszahúzta(fojtó volt rajta) akkor az övé elkezdett őrjöngeni, meg morogni, meg kapkodni, még a gazdáját is megkapta! inkább le se írom ,hogy a gazda mit csinált...és mondtam neki, hogy hát, élmény dús találkozás volt és elköszöntem...
szerintetek, a kutyája azért vadult meg mert elkezdte hátra húzni(akkor tényleg óvatosan csinálta) vagy, ha nem húzza el is megvadult volna... mert nekem a szeme agyon nem tetszett, azért is mondtam ,hogy húzza el, mert olyan, nem tudom leírni, azt látja az ember a kutya szemében, hogy mikor van az a pillanat, hogy jobb hátrálni...
szerintetek a kutyámat is megtépte volna, ha tovább maradnak együtt?
A feszülő póráz a legrosszabbat hozza ki a kutyábólés még annál is rosszabbat. Lehet hogy ha lazára engedte volna nem történt volna semmi.
Nekem új, hogy saját kutyám van és mivel betegség miatt még nem járunk kutyák közé, így meglepetésként ért hogy mennyire neveletlen a gazdás kutyák többsége. A váróban lévő 5 kutya közül csak az enyém volt normális. Az egyik félős volt, a másik minden erejével húzva oda akart jönni az enyémhez és megállás nélkül nyüszített, a harmadik ugyan úgy húzott, csak ugatott non stop, a negyedik meg megállás nélkül ugrált a gazdájára. Tényleg ilyen sz@r a helyzet?
húú, te azt el se tudod képzelni
én akkor szoktam megdöbbenni, amikor megyünk valahova, és mondom neki ,hogy ülj, és leül, és akkor vagy 5 ember jön oda, hogy hű de okos kutya, mit tud még...és, hát eléggé sok mindent tud, mert majd tervezek vele dogdancingelni is, meg városi bemutatókra szoktunk járni, szóval nem egy hülye kutya... és ha pl le is fekszik, néha már azt mondják, hogy ez egy csoda kutya...holott szerintem ez alap... ha meg esetleg trükköt mutatunk(ami igazi trükk, nem engedelmesség) akkor már el se hiszik... volt, aki azt mondta, hogy nem én neveltem, hanem így született... az is komoly volt...de a rosszabb indulatú emberek néha azzal is megvádolnak, hogy nem én foglalkozok vele x ideje ,hanem fizetek a rendőröknek, mert a rendőrkutya lehet csak okos... meg nem tudom, hihetetlen dolgokat képesek az ember fejéhez vágni...de, volt már aki meg akarta venni, mondta, hogy ad érte 50.000 mondom, ember, te jól vagy?
de azért trükköknél kevés a bunkó ember, ott általában csak szájtátva csodálnak, meg jönnek a kérdések, hogy te ezt hogy tanítottad meg neki? és kb ezredjére már unalmas elmesélni.
Készülj fel rá amúgy, hogy egyszerű séta alkalmával lesznek nagyon nagyon bunkó emberek, ő velük nem tudsz mit csinálni... ők sajnos voltak, vannak és lesznek
Mivel ezt látni kellene, hogy melyik kutya hogyan reagál, ezért azt nem lehet eldönteni, összekaptak volna-e. Nagyon sok múlik a te kutyád kommunikációján, mennyire mutatott domináns, nyugtató vagy épp feszült, idegességet eláruló jelzéseket.
Viszont a póráz feszülése minden kutyában növeli a feszültséget. Már maga a póráz jelenléte egy olyan tényező, amitől a kutyák idegesebbek lesznek. Ezért is alap szabály mindenhol, hogy pórázon ne találkozzanak és főleg ne játszanak a kutyák. Ez váltotta ki ennél a kutyánál is a támadást.
az enyém teljesen korrekt volt, mindig az, hagyta, hogy a másik szaglássza, és mikor ő is meg akarta szaglászni, az akkor hirtelen mozdult, meg furcsa volt. ritkán látni ilyet.
mondjuk a póráz feszülés is igaz, mert a keveréké nagyon feszült, mert a gazdája is gondolom félt tőle, hogy mi lehet...biztos tudja, hogy ilyen labilis a kutyája.
amúgy, az enyém nagyon jól szokta kezelni ezeket a helyzeteket,mindig tudja, hogy melyik kutyával hogyan kell, nem minddel ugyan úgy.
van egy ismerős, neki dp-s a kutyája műtve is volt, vele például olyan óvatosan bánik, mint a hímes tojással pedig az játszana csak a gazdája kíméli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!