Bérházba milyen fajta kutyát ajánlotok? /palotapincsi kizárva/
shih-tzu,cavalier king charler,japán chin,spitzek,máltai,tacskó,spániel..
De bármilyen kutyát tarthatsz szinte ha jól le tudod mozgatni.
Akár menhelyről is választhatnál akkor nem kéne 100 ezreket rákölteni édesanyádnak a kutya vételárára,elég lenne a felszerelés és még életet is menthetnél és jobbá tehetnél. Biztos jó érzés lenne ;)
mopsz, angol bulldog, francia bulldog(miért nem engedi?),yorki, tacsi, német törpe pincser. Ők kistestűek, ebből következik ,hogy kisebb morgásigénnyel bírnak, de ha van időd lemozgatni (őket is le kell!) akkor vehetsz/fogadhatsz örökbe nagyobb kutyust!
Esetleg szétnézhetsz néhány menhely weboldalán, vagy bemehetsz személyesen, és választhatsz onnan is kutyát!
A kisebb test nem jelenti azt, hogy kisebb a mozgásigénye. Egy bischonnak pl elég jó mozgásigénye van.
Bérházba én kisebb testűt javasolnék. Még a kínai kopasz kutya is jó lehet.
Szerintem sem lakásba való a kutya, és én is menhelyről hoznék, de az én vagyok.
A mozgásigény tényleg nem érettől függ, bár a nagytestűek lomhábbak, de ettől még a kicsi kutyák energiabombák, mindig mindenhol ott vannak (láb alatt) és mindent tudni akarnak, mindig velük kell foglalkozni. Ha nem akarod, hogy ilyen legyen, sok időt és energiát kell a nevelésébe fektetni, és következetesnek lenni.
Egy táskamopsz neked tökéletesen megfelelne szerintem. Azok elég lusták is. De napi kétszeri séta minimum kötelező, és minden családtagnak megmondani, nem a kutya tehet arról, ha bepiszkít, úgyhogy felejtsék el, hogy őt büntetik. Oltás, chip, ivartalanítás kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!