Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ez gond? Ha igen,...

Szerintetek ez gond? Ha igen, hogyan változtassak rajta?

Figyelt kérdés

Kutyám nagyon élvezi ha kutyák között van, viszont játszani nem szeret velük.

Amikor nagyon akarnak vele játszani először csak hátat fordít, arrébb megy. Ha még mindig nem szállnak le róla még jobban elkerüli. Ha ez sem hat rájuk morog, 1x, 2x, 3x. És itt általában vége is a történetnek, békén hagyják, ezért nem aggódtam idáig. Tegnap viszont annyira nem hagyta békén egy nála jóval méretesebb kutya, hogy végül odakapott. Ebből aztán nagy bunyó lett, de végül senkinek nem lett baja. Ha sejtettem volna hogy gond lehet, az első morgásnál leállítom, ezentúl természetesen ezt is fogom tenni. De kell ennél többet tennem, vagy elég ha csak leállítom amikor morog? Ha változtatnom kell ezen a viselkedésen, akkor hogyan?

2013. jan. 27. 10:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem haragszom, igazad van, ezt a következtetést már én is levontam! Sokat tanultam ebből az esetből nagyon!
2013. jan. 27. 11:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Az én kutyám (kistestű szuka kutyus) nem igazán szeret kutyák között lenni, látom rajta, hogy zavarja őt, olyankor nem tud felszabadultan sétálni.

Kölyökként sem szeretett más kutyákkal játszani, pedig a környékünkön nagy kutyás élet van, jártam vele kutyasuliba, sokat sétáltunk bandába verődve, de ő már akkor is azt élvezte, ha kettesben voltunk.

Ő ilyen természetű, nincs ezzel baj. Ettől függetlenül tök jól viselkedik más kutyákkal, nem agresszív, nem fél, nem próbál domináns lenni. Odamegy a többi kistestűhöz (akár kan, akár szuka), majdnem mindenkinek le is nyom egy puszit, aztán azzal a lendülettel tovább megy, neki ennyi a haverozás.

A nagytestűeket (pláne az ismeretleneket) azért nem viseli ilyen jól, többnyire ugat rájuk, de próbálok minden ilyen helyzetet kivédeni. Ha tudom, hogy nem akar találkozni vele, akkor egyszerűen kikerüljük a kutyát, mert az ilyen szituáció semelyik kutyának nem jó.

A kutyádat ismerned kell, látnod kell a mozdulatain, a fej-, farok-, és testtartásán, hogy mikor kezd feszült lenni. Én ilyenkor azonnal kizökkenteném, hívd őt el, tereld el a figyelmét, hogy megnyugodjon. Ha oké, akkor újra meg lehet próbálni visszamenni. De egyébként ha Te is tudod, hogy a kutyádnak mik a határai, akkor kár feszegetni. Nem kell minden áron kutyák között lennie, ha ő ettől feszültté válik.

2013. jan. 27. 14:40
 13/13 A kérdező kommentje:
Alapvetően nem válik feszülté, szeret bandázni, szaglászni. Kb úgy mint a tiéd, csak ő a nagytestűekkel isugyan úgy viselkedik mint a kicsikkel. Csak azt nem szereti ha nagyon nyomulósan játszani akarnak vele. Eddig még nem tudtam mi a határ, még csak egy hónapja van velem a kutyus és először történt ilyen. De most már tudom, figyelni is fogok rá. :)
2013. jan. 27. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!