Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül? Reális ez az ár?

Mennyibe kerül? Reális ez az ár?

Figyelt kérdés

Szerintetek reális az, ha egy Bordeaux-i dog tenyésztő 80000 Ft-ot kér a törzskönyvezett, chippel ellátott kiskutyáért?

Esetleg tudtok valakit, aki ezzel a fajtával foglalkozik?

Köszönöm

2009. szept. 1. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem ez az ár kevés érte. Én 120-ért vettem a dobimat. Szomszédomnak masztiffja van(mondjuk többzörös champion szülőktől),és az is ennyi volt.

80 alatt tenyésztőnek nem nevezhető embreketől vásárolhatsz kutyát. Ha nem kell,hogy törzskönyves legyen,ajánlom figyelmedbe a fajtamentőket.

de csak hogy reálisan láss,mit is adnak a kutyához ennyiért: olcsokutya.hu Az ár és ami mögötte van c. írás.

Sok sikert a kiskutyához!

2009. szept. 1. 18:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyértelmű hogy elkér ennyi pénzt...én inkább akkor gyanakodnék ha kevesebb lenne. Nekem ha azt mondják hogy 50.000 Ft-ért akarnak kutyát venni,én ott is gyanakodok :-)

Ha megnézed a tenyésztőt, és megtanultad hogy mit kell nézni egy tenyésztőnél :-) akkor meglátod hogy nem sok. És fontos dolog, kutyát nem ugy veszünk, hogy annyit fizetünk érte amennyi éppen a zsebünkben van...Az embereknek meg kell tanulnia hogy a kutyára is spórolni kell...ha valaki ezt csinálja, egyelőre körberöhögik.

Bár azt is hozzá kell fűzni, hogy vannak szaporítók is akik drágán adják a kutyát!!!

Mégegyszer mondom, NÉZZ KÖRÜL A TENYÉSZTŐNÉL...

2009. szept. 1. 18:12
 3/6 anonim ***** válasza:
5%
Most született 3 kiskutyám, tenyész szülőktől, a chipet természetesen beleültettük, törzskönyv alap, szülők nevével. Ha gondolod utald a pénzt és én viszem a kutyust!
2009. szept. 1. 18:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben valóban tenyésztett kutya, teljesen reális. A chip kb. 5000Ft, a törzskönyv 4500Ft. A kutya ára nem ezért ennyi, hanem a munka miatt, ami mögötte van (elvileg). Szülők szűrései, kiállításra hordása, maga a fajta, és a vérvonalak, jó eredményt hozható párosítások feltételezett ismerete, stb. Az étel, a foglalkozás, az alom nevelése, az általános orvosi ellátások, stb.

Mielőtt megveszed, mindenképp nézd meg mindkét szülő diszplázia szűrési eredményét! Normális tenyésztőnél nem lehet probléma, hogy ezt megmutassa. Ha nincsenek leszűrve a szülők, akkor az neked a későbbiekben nagyon-nagyon drága kutya lesz...

www.olcsokutya.uw.hu - amit röviden leírtam, itt bővebben elolvashatod.

2009. szept. 1. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez egy minimum ár, de nem egy neves tenyészetre vall!...ami persze nem feltétlen baj!
2009. szept. 2. 15:37
 6/6 anonim válasza:
Szerintem nagyjából reális az ár (vérvonaltól függ). Olcsóbban semmiképp se vegyél! Én 40.000-ért vettem kutyámat (törzskönyvezett, chippes, az apukája révén jó vérvonalú). Egy éve kiderült, hogy komoly gerincproblémája van, műteni nem lehet, de így is, az eddigi állatorvosi kezelés költsége elérte már 200.000 ft-ot!!! Nézd meg jól, hogy honnan és milyen kutyát veszel! Itt nem feltétlenül a pénzről van szó, hanem az ember szeretne egy egészséges, hosszú életű kutyát maga mellett tudni, nem minden percben azon aggódni, hogy történik vele valami rossz... Arról nem is beszélve, hogy nem mindenki tud több tíz/száz ezer forintot kifizetni a kutyája orvosi költségeire, hiába szeretné nagyon...
2009. szept. 15. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!