Mennyibe kerül? Reális ez az ár?
Szerintetek reális az, ha egy Bordeaux-i dog tenyésztő 80000 Ft-ot kér a törzskönyvezett, chippel ellátott kiskutyáért?
Esetleg tudtok valakit, aki ezzel a fajtával foglalkozik?
Köszönöm
Szia! Szerintem ez az ár kevés érte. Én 120-ért vettem a dobimat. Szomszédomnak masztiffja van(mondjuk többzörös champion szülőktől),és az is ennyi volt.
80 alatt tenyésztőnek nem nevezhető embreketől vásárolhatsz kutyát. Ha nem kell,hogy törzskönyves legyen,ajánlom figyelmedbe a fajtamentőket.
de csak hogy reálisan láss,mit is adnak a kutyához ennyiért: olcsokutya.hu Az ár és ami mögötte van c. írás.
Sok sikert a kiskutyához!
Szerintem egyértelmű hogy elkér ennyi pénzt...én inkább akkor gyanakodnék ha kevesebb lenne. Nekem ha azt mondják hogy 50.000 Ft-ért akarnak kutyát venni,én ott is gyanakodok :-)
Ha megnézed a tenyésztőt, és megtanultad hogy mit kell nézni egy tenyésztőnél :-) akkor meglátod hogy nem sok. És fontos dolog, kutyát nem ugy veszünk, hogy annyit fizetünk érte amennyi éppen a zsebünkben van...Az embereknek meg kell tanulnia hogy a kutyára is spórolni kell...ha valaki ezt csinálja, egyelőre körberöhögik.
Bár azt is hozzá kell fűzni, hogy vannak szaporítók is akik drágán adják a kutyát!!!
Mégegyszer mondom, NÉZZ KÖRÜL A TENYÉSZTŐNÉL...
Amennyiben valóban tenyésztett kutya, teljesen reális. A chip kb. 5000Ft, a törzskönyv 4500Ft. A kutya ára nem ezért ennyi, hanem a munka miatt, ami mögötte van (elvileg). Szülők szűrései, kiállításra hordása, maga a fajta, és a vérvonalak, jó eredményt hozható párosítások feltételezett ismerete, stb. Az étel, a foglalkozás, az alom nevelése, az általános orvosi ellátások, stb.
Mielőtt megveszed, mindenképp nézd meg mindkét szülő diszplázia szűrési eredményét! Normális tenyésztőnél nem lehet probléma, hogy ezt megmutassa. Ha nincsenek leszűrve a szülők, akkor az neked a későbbiekben nagyon-nagyon drága kutya lesz...
www.olcsokutya.uw.hu - amit röviden leírtam, itt bővebben elolvashatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!