Nektek erről mi a véleményetek? (linkkel)
Én egy husky tulaj vagyok, de nem igazán értem, hogy aki husky-t akar, de nem akarja annak a tulajdonságait, akkor az mégis mit akar? A husky az egy egyéniség, ilyen szerintem kevés van(bár, lehet én vagyok túl elfogult) szerintem amúgy eléggé hülyén néz ki ez a kutya...
Vélemények?
Mi ezzel a probléma? Ez egy külön fajta, nem árt senkinek. A kinézete tetszik az illetőnek de a husky jelleme nem, vagy nem tudna vele bánni. Legalább felelősségteljes és nem huskyt vesz ha az nem fele meg neki tökéletesen. Más fajták is vannak amik hasonlítanak egymásra. Egyénisége pedig minden kutyának van. Mert az hogy néz ki, hogyha nincs? Robot? Minden élőlénynek van jelleme, főleg ha intelligensebb fajba tartozik. Vagy te az a fajta vagy aki a rosszul neveltséget, makacsságot nevezi egyéniségnek?
A kinézet pedig teljesen egyéni dolog. Szerintem is sok kutya néz ki hülyén. Másoknak meg az a fajta élete legnagyobb szerelme. Ami pedig szerintem szép, az másoknak nem tetszik.
nem, nem a makacssága az egyénisége. Ismerkedj össze egy huskyssal, és elmondja.
Hát, nem tudom, nekem nem igazán tetszik...sőt, egy-két példányt kifejezetten csúnyának gondolok....köze sincs a huskyhoz a színén kívül. Aki a husky-t szereti, annak nem feltétlen tetszene ez a fajta kinézetre... véleményem szerint.
De hát ez nem husky, ez egy másik fajta, nem értem miért hasonlítod őket össze. Sokaknak tetszik a husky kinézete, de (jobb esetben) nem merik bevállalni a természete miatt. Na, nekik csináltak huskyra hajazó kiskutyát, nem értem mi ezzel a baj.
Ennyi erővel összehasonlíthatnánk a dobermannt a német törpe pincserrel és fanyaloghatnánk, hogy a pincser milyen kis nyomorék, mikor a dobermann meg egy király kutya.
Szerintem is igazad van. Minden arról szóljon, aminek nevezik. A husky, az legyen husky az ő karakteres tulajdonságaival.
Csak tudod manapság elég sokan megélnek ehhez hasonló "fajtatenyésztésből" és amíg valamire van fizetőképes kereslet, addig az működni is fog. (sajnos)
nem nyafogok, csak nem értem, hogy miért kell sok kutyának törpe mást csinálni:S
én akárhogy nézem ezt a kutyát, csak keverékként tudok rá nézni...de, az előbb is leírtam, akinek a husky tetszik, az huskyt fog venni(sajnos...vehetne helyette klee kai-t mert ha nem is teljesen, de színben hasonlít, és akik küllemre vásárolnak, azoknak oké)
ennyi erővel, most én is itthon neki állhatnék, hogy kitenyésszek egy törpe német juhászt, aztán majd x évvel később valaki tovább viszi amit elkezdtem, és lesz törpe német juhász azoknak, akik nem akarnak vele öv-re menni, de német juhász kell nekik.
Nem értem, hogy így minek tenyésztenek ki új fajt, amikor nem látom értelmét annak, hogy mindig újítanak valami hülye fajtát... nem elég kutya fajta van már így is? ha nem tetszik a jelleme választok mást... aki meg kinézetre veszi a kutyáját, az se így se úgy nem csinál vele semmit.
Én nekem ez olyan, mintha nevetségessé tennék a huskyt... meg a törpe pincserrel a dobbermant, meg minden nagy kutyáról mintázott kiskutyával azt, amiből kitenyésztették...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!