Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik ennél nyomorultabb kutya?

Létezik ennél nyomorultabb kutya?

Figyelt kérdés

anyósom kutyájáról lenne szó, fajtája bolognese és 9 éves, de világéletében hülye volt és nem tudom az okát. talán ennyire félrenevelték?

kezdjük ott,hogy a kutya nem tud enni tányérból,mert fél, tehát mindent a földről eszik, de az is egy 1 óra nála,mert nem bírja elviselni,ha nézik. forog körbe-körbe, végigmegy a szobában kétszer,megszagolja a kaját 10x és utána eszik pár falatot majd kezdi elölről. hozzá kell tenni,hogy nem sok mindent eszik meg, leginkább a paprikát..

ma tesztelni akartam,hogy mit tesz, ha nem kap csak tányérba enni. letettem az ajtó közé(pont középre) egy tányér paprikát meg virslit. a kutya ott ült előtte és nézte, nem mert a közelébe menni, próbáltam oda tenni, de annyira megijedt tőle,hogy majdnem hátra esett.. a tányér mögé kb fél méterre tettem a földre is kaját, de nem mert a tányér mellett elmenni! inkább ült és nézett ki a fejőből,hogy mi legyen..

másik heppje,hogy a lépcsősor utolsó fokán mindig megáll, forog körbe és fel kell tenni,mert nem mer felugrani..de a többin fel tud menni. inkább ott csóválja a farkát és vár...

múltkor fogtam az ajtó elé tettem egy seprűnyelet,hogy át tud-e ugrani rajta vagy ott fog ülni és nézni.. ha tehette volna egész nap ott ült volna és forgott volna körbe-körbe, de átugrani vagy átlépni nem merte!!! a pisilés és a kakálás is nála egy rituálé,mert 5 percig forogni kell előtte és aztán tudja elvégezni a dolgát..

séta alkalmával nem mer a fűben menni csak nagy nehezen,mindig a betonutat keresi,különben fogja magát és lefagy...

teljesen kikészülök tőle, ilyen hülye kutyát még nem láttam. rendesen késztetést érzek rajta,hogy jól elverjem a seggét,hátha észhez tér...de ennek már szerintem annyi.

mit lehet csinálni vele?? ja annyit el tudtam érni nála 1 év alatt,hogy a földről egyen,mert addig csak kézből ment neki..

2013. jan. 24. 17:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
94%
A kutya nem elkényeztetett hanem súlyos idegi problémákkal küzd! Valószínüleg soha nem volt kutyaként nevelve hanem úgy bántak vele mint egy ijedt gyerekkel. Minden alkalommal ha valamitöl megjedt anyósod megpróbálta megnyugtatni, vagy kerülni a számára ijesztő szitukat. Ezzel nagyon klasszúl megtanította neki hogy a félelem amit érez teljesen helyénvaló. Majd jössz te és megpróbálod megtanítani neki hogy mi a helyes, csak azt nem veszed figyelembe hogy egy SÚLYOSAN szorongó állatal van dolgod. Amit tehetsz érte hogy megpróbálod elnyerni a bizalmát, és keresel egy trénert aki rehabiltáläsban segít. Ne gondold hogy ez így jó neki de a félelmen átlépni nagyon nehéz pláme akkor ha szóval ezt nem tudod elmondani neki max csak a tetiddel közvetítheted.
2013. jan. 24. 18:48
 12/13 anonim ***** válasza:
42%

A két utolsó válaszolónak van igaza. Egyrészt egy genetikai hulladék a kutya (már bocs, de maga a fajta sem való srmmire, nem egy agytröszt egyik példány sem, de nem is azért szeretik az ilyen kutyákat, hogy gondokozzanak, úgyhogy nem bántom őket) másrészt egy épelméjű kutyát is el lehet rontani helytelen neveléssel.

Szerintem hagyd a fenébe, ne kísérletezz a nevelésével. 9 évig így élt, talán akkor is egy szellemi nulla lenne, ha megfelelő nevelést kap, de ífy felesleges stresszelni. Hagy élje az ő kis megszokott, nyugis életét. Ne akard megváltoztatni, gondolom anyósod így is szereti.

2013. jan. 24. 19:43
 13/13 anonim ***** válasza:
66%

Kedves Kérdező!

Nagyon jól látod a dolgot, szegény kutya nyomorult mert ez a helyzet amiben él - és ahogy EGY használható választ adó már írta - katasztrófa számára.

Van egy helyzet, amit a lehető legjobban kell megoldani. Lehet ragozni, hogy honnan vették, minek, meg hulladék, roncs stb. Ezzel aztán marhára ki van segítve a kérdező...

9 évesen nem fiatal már, de soha nem késő rehabilitálni, mert ezzel a kutyának is segítesz normális életet élni, illetve magatoknak is könnyebb vele. Egy kiszolgáltatott állatért ez a legkevesebb amit a gazdája megtehet.

Na szóval, első körben beszélnék, telefonálnék, e-maileznék tök mindegy hogyan, de fölvenném a kapcsolatot velük: www.cerberoskutya.hu

Nagyon sok problémás kutyát hoztak már vissza az "életbe".

Sok sikert és légy büszke magadra mert tenni szeretnél érte valamit!

Jó lenne ha a későbbiekben írnál valamit a történésekről!

2013. jan. 25. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!