Nekunk nem volt semmi ilyesmi. Utlevel, chip, 21napnal regebbi veszettseg elleni, 72oran beluli orvos altal igazolt feregtelenites, asszem. Ismerosom is hozott ki nagytestu kutyat, siman, bar ott a franciak szivoztak az orvosi alairas korul. Bar egy kis font megtorte az ellenallast...
2013. jan. 23. 09:22
22/31 anonim válasza:
Barátnőm a boxerját vitte volna magával ciprusra. Az útlevél olyan 20-30 000 Ft. volt. A kutya "repülőjegye" 75 000 Ft. lett volna. Ez még nem is olyan vész, csak az volt még a gond, hogy fapadoson nem lehet állatot szállítani, csak egy bazi drága légitársaságot talált aki ezt vállalt, így a saját jegye is sokkal de sokkal drágább lett volna. Összességében olyan 150 000-ből jött volna ki (az útlevél árán felül), hogy vigye magával a kutyit, végül nem vitte. Pedig ciprus még nincs is annyira messze.
2013. jan. 23. 11:32
23/31 anonim válasza:
Én az USA-ba szoktam menni két évente kb és viszek 5-6 kutyát. Alapból a boxot kell megvenni plusz felárat kell fizetni súly arányában. Ha te is a gépen vagy akkor viszonylag olcsó én egy kutyára (20-25 kg) szoktam fizetni kb 40-50 ezret. Viszont ha nem vagy a gépen akkor cargo céggel kell szerződnöd ez szintén függ a kutya súlyától 10 kg kb 150 ezer (itt ők adják a boxot ami 25-30 ezer a boltban bár ők nagy tételben veszik és számlázáskor olyan 5-6 ezret számolnak rá... szóval kemény haszonnal dolgoznak) Plusz a kutya mérete pluszban döntős ugye... szerintem 40 kg még nem gáz de ismerősöm mikor tavaly a komondorát vitte ki az USA ba kiállítani bérelhetett egy csomagszállító repülőgépet és csak az odaút 1 millió körül mozgott majd ugye vissza ugyanennyi.
2013. jan. 23. 13:47
24/31 anonim válasza:
azért egy útlevél messze nem 20-30 ezer... általában inkább 7-8 ezer (sőt pl nekem mivel minden kutyámnak van és a kölyköknek is oltási helyett automatikusan azt kérek a dokim már 5 ezerért adja)
2013. jan. 23. 13:49
25/31 A kérdező kommentje:
Ez egy kanadai legitarsasag [link] ezt nezetek meg... majd google chrome-val forditsatok le.
En tavaly vittem ki magyarorszagrol new yorkba a kutyaimat, 2 angol cocker spaniel. 2 kulon boxban utaztak, gulliver iata-ban. A ket kutya utazasanak az ara 175 euro volt osszesen. American airlines-szal mentunk. Erre meg a hatosagi allatorvosi dij jott ra, asszem 5 e ft volt per kutyuli.
2013. jan. 23. 20:41
28/31 A kérdező kommentje:
A kabinban utaztak veled vagy mashol?
Hany kg voltak?
2013. jan. 23. 20:43
29/31 anonim válasza:
Utolso vagyok: meg annyi hogy mi is a gepen utaztunk, cargoval biztos joval tobb lett volna.
Los Angelesbol Londonba british airways-szel lett volna 1000 font ugyanigy a 2 kutya, mert az agolok mas renszerben szallitanak stb, szoval minden fugg a tarsasagtol. Amugy nalunk egyik esetben aem volt kg ar, fix arat ajanlottak, lenyegtelen volt hogy cocker utazik vagy egy malamut. Usv
2013. jan. 23. 20:45
30/31 A kérdező kommentje:
Es amit linkeltem azon az van hogy max 32 kg lehet??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!