Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány feladatok tanítsak neki...

Hány feladatok tanítsak neki egyszerre?

Figyelt kérdés

Pl 1 nap hány feladatot tanítsak neki?

és 1 heten?

2013. jan. 22. 00:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Hát akkor jöhet a következő, amikor egy megvan. Felesleges annyiba belekezdeni.
2013. jan. 22. 00:06
 2/15 A kérdező kommentje:

Koszi a gyors valasz.

Ha par nap allat megtanulta pl az UL! tananyagot, masnap tanithatom neki a Fekszik! vagy mar masnap vegyuk mind a kettot?

2013. jan. 22. 00:09
 3/15 anonim ***** válasza:
ezek egyszerű alap feladatok szerintem. egy nap alatt is megtaníthatod neki, de nem kell sietni :) én fokozatosan tanítgatnám nem egyszerre. persze nem árt, ha agyilag is lefárasztod de nem kell "túlterhelni a rendszert" :P
2013. jan. 22. 02:27
 4/15 anonim ***** válasza:
a kutya fajtájátol és felfogó képességétől függ de jobb ha egyszerre csak egyet tanítasz neki és a pacsi a legegyserűbb mondjuk az idő attól is függ hogy jutalomként kaját ac neki vagy csaak pl megsimogatod én csak simogatást adtam neki ha jól csinálta a feledatot így akárhova viszem nem fog kaját várni állandóan
2013. jan. 22. 03:18
 5/15 anonim ***** válasza:
mennyi idős egy kis nebuló???
2013. jan. 22. 06:41
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

szia. én amikor elkezdtem a kutyámat tanítani(még annó 8 hetes korában), akkor egy nap egy trükk, mivel nagyon gyorsan tanult. ha egy nap pl megtanultuk az ült, ha már szépen ült, amikor mondtam, akkor befejeztük a gyakorlást, egy pár óra múlva megint, és ezt egy egész napig. Másnap, első tanulásnál természetesen az ül-lel kezdtük, egyből leült, ezért én másnap tanítottam neki a fekszik-et, de egy bonyolultabb trükknél van, hogy napokig nem kezdek bele újba, mert nem akarom, hogy keverje a dolgokat, időnk van elég, nem kell siettetni. Amúgy, ahogy előttem is írták, az idő függ:

-a kutyádnak a felfogóképességétől(ez nem negatív jelző, van aki hamarabb felfogja, van aki nem)

-A te rávezetésedtől...mert lehet, hogy a kutya egy kis zseni, de ha nem jól mutatod/vezeted rá, akkor nem fogja megérteni.

-a trükk bonyolultságától

-és a te hangulatodtól, mert ha könnyen felhúzod magad, mert a kutya nem érti, akkor ne lepődj meg rajta, ha nem is szívesen tanul veled.

-és végül, függ a kutyád korától is.

Én amikor hazahoztam, már másnap tanulgattunk, és nagyon hamar rájött tényleg mindenre, de egy idősebb kutyával már nehezebb lehet.(de nem lehetetlen!)

Nekem ő azóta is nagyon könnyen tanul, de szerintem ebbe rájátszik az is, hogy tényleg korán kezdtük, és szerintem jobban megértjük egymást.

Amúgy, a jutalomfalatról is írt valaki, hogy nem adott a kutyájának, mert hogy ne követelje...erre azt mondom, hogy nyugodtan kezdj el jutifalival tanítani, mert a kutya is lelkesebb lesz, illetve idővel ellehet hagyni a jutalomfalatot, és maradhat a simi a jutalomnak.

én pl már az egyszerű trükköknél csak szóban dicsérem, vagy simogatom, de a jutalmat a bonyolultabbakra kapja, de egy idő múlva azokra se mindig, és végül ott is ellehet hagyni. én pl már se a láb között szlalomra, táncra, pitire, hemperegjre nem adok jutifalit, hanem az újakra, meg a nehezebbekre(ami a kutyámnak nehezebb, lehet más kutyának gyerekjáték...)De az én kutyám kb két perc alatt rájött, hogy a táncnál két lábra kell és úgy sétálnia, de a kúszik-ot az istennek sem akarja megcsinálni, pedig más kutyáknál pont fordítva van..

Remélem tudtam segíteni:)

Sok sikert a kutyához, és sok örömteli perceket kívánok nektek.

2013. jan. 22. 08:48
 7/15 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek, 10 hetes lesz es nemetjuhasz
2013. jan. 22. 18:20
 8/15 anonim ***** válasza:
nem tudom, hogy ki pontozott le, de mondja már eg, hogy miért tette? ha nem kielégítő a válaszom akkor írja le, hogy ő mit javasolna!
2013. jan. 22. 21:06
 9/15 anonim ***** válasza:
én ilyen pici kutyánál nem ezt tenném az első helyre, hanem a szocializálását. ismerjen meg minél több hangot, embert, helyzetet. Az ül, és fekszik parancsot már most lehet finoman,kajával, és a behivást. Én ennél többet még nem tanitanék neki. majd ugy 4 hónapos kora körül, addigra sokat fejlődik az agya.
2013. jan. 22. 21:09
 10/15 anonim ***** válasza:

lehet, de olvasd el a kérdést...mit kérdezett a kérdező szocializációt, vagy tanítást.

amúgy egyet értek veled, mert az a legfontosabb, de ha nem arról szól a kérdés, akkor nem arra válaszolok.

2013. jan. 23. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!