Hány feladatok tanítsak neki egyszerre?
Pl 1 nap hány feladatot tanítsak neki?
és 1 heten?
Koszi a gyors valasz.
Ha par nap allat megtanulta pl az UL! tananyagot, masnap tanithatom neki a Fekszik! vagy mar masnap vegyuk mind a kettot?
szia. én amikor elkezdtem a kutyámat tanítani(még annó 8 hetes korában), akkor egy nap egy trükk, mivel nagyon gyorsan tanult. ha egy nap pl megtanultuk az ült, ha már szépen ült, amikor mondtam, akkor befejeztük a gyakorlást, egy pár óra múlva megint, és ezt egy egész napig. Másnap, első tanulásnál természetesen az ül-lel kezdtük, egyből leült, ezért én másnap tanítottam neki a fekszik-et, de egy bonyolultabb trükknél van, hogy napokig nem kezdek bele újba, mert nem akarom, hogy keverje a dolgokat, időnk van elég, nem kell siettetni. Amúgy, ahogy előttem is írták, az idő függ:
-a kutyádnak a felfogóképességétől(ez nem negatív jelző, van aki hamarabb felfogja, van aki nem)
-A te rávezetésedtől...mert lehet, hogy a kutya egy kis zseni, de ha nem jól mutatod/vezeted rá, akkor nem fogja megérteni.
-a trükk bonyolultságától
-és a te hangulatodtól, mert ha könnyen felhúzod magad, mert a kutya nem érti, akkor ne lepődj meg rajta, ha nem is szívesen tanul veled.
-és végül, függ a kutyád korától is.
Én amikor hazahoztam, már másnap tanulgattunk, és nagyon hamar rájött tényleg mindenre, de egy idősebb kutyával már nehezebb lehet.(de nem lehetetlen!)
Nekem ő azóta is nagyon könnyen tanul, de szerintem ebbe rájátszik az is, hogy tényleg korán kezdtük, és szerintem jobban megértjük egymást.
Amúgy, a jutalomfalatról is írt valaki, hogy nem adott a kutyájának, mert hogy ne követelje...erre azt mondom, hogy nyugodtan kezdj el jutifalival tanítani, mert a kutya is lelkesebb lesz, illetve idővel ellehet hagyni a jutalomfalatot, és maradhat a simi a jutalomnak.
én pl már az egyszerű trükköknél csak szóban dicsérem, vagy simogatom, de a jutalmat a bonyolultabbakra kapja, de egy idő múlva azokra se mindig, és végül ott is ellehet hagyni. én pl már se a láb között szlalomra, táncra, pitire, hemperegjre nem adok jutifalit, hanem az újakra, meg a nehezebbekre(ami a kutyámnak nehezebb, lehet más kutyának gyerekjáték...)De az én kutyám kb két perc alatt rájött, hogy a táncnál két lábra kell és úgy sétálnia, de a kúszik-ot az istennek sem akarja megcsinálni, pedig más kutyáknál pont fordítva van..
Remélem tudtam segíteni:)
Sok sikert a kutyához, és sok örömteli perceket kívánok nektek.
lehet, de olvasd el a kérdést...mit kérdezett a kérdező szocializációt, vagy tanítást.
amúgy egyet értek veled, mert az a legfontosabb, de ha nem arról szól a kérdés, akkor nem arra válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!