Télen kibírja a kutya kinn a kertben?
Ez fajtától is függ:D
De a kutya megtanult alkalmazkodni az időjáráshoz:)
A kutya nem azért fog kárt tenni a lakásban, mert nagy testű, láttam én már dán dogot 47m2-es lakásban úgy közlekedni, mintha porcelán boltban lett volna (csóvált és ugrált ezerrel, de semmihez nem ért hozzá, semmit nem sodort el). Azért fog kárt tenni, mert kölyök, 3 hónapos.
Mire felnő, és tényleg nagy lesz, addigra már pont, hogy nem fog kárt tenni a lakásban, mert addigra (jó esetben) megtanulja, mit szabad, mit nem.
A golden kifejezetten családi kutya, házőrzésre alkalmatlan (elvileg). Nagyon fontos neki az ember állandó közelsége.
Ha szüleidet nem sikerül meggyőzni, hogy bemehessen, akkor a kutya legyen mindig kinn (jó, a tűzijáték meg a dörgés más), küszöb a határ.
Ha dűlőre jutsz velük, akkor viszont legyen mindig beengedve, amikor a kutya be szeretne menni. A határokat a lakáson belül is meg szabad szabni (bizonyos szobák, kanapé, ágy, csak a konyhába/előtérbe, stb.)
Olyan nincs, hogy egyszer bemehet, egyszer nem, vagy amíg kicsi, bejöhet, aztán ha nagy lesz, kirakjuk. A kutyának egyértelmű, mindig ugyanúgy működő, és ugyanúgy betartott szabályokra van szüksége.
Egy jól szigetelt, megfelelő méretű kutyaházzal nem fog fázni, el lesz kinn, hiszen a szőre megfelelő hozzá, az egy más kérdés, hogy a jelleme mit kíván.
A család döntésének kell, hogy legyen, bemehet-e, vagy sem, én a kinti-benti dolgot ajánlom. Igaz, többet kell porszívózni, és az első pár hónapban oda kell figyelni, hogy a lakás egyben maradjon. Azt is lehet, hogy ha elmentek, akkor kinn marad, és csak felügyelettel, veletek lehet benn a lakásban, így oda tudtok figyelni, hogy ne tegyen tönkre semmit. Csak tanítás és folyamatos nevelés kérdése az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!