Hogyan vegyem rá, hogy ivartalanítsuk a kutyánkat?
Az én kanom ki lesz heréltetve, mert nem akarom, hogy minden tüzelő szuka után csorogjon a nyála és szenvedjen, mert menni akar, de nem mehet. Itt minden sarkon két kóborkutya van, eszem ágában sincs kínozni a kutyámat azzal, hogy meghagyom ivarosnak. Eltűnik az életéből a nemi késztetés aztán ennyi, észre se fogja venni.
Mellesleg láttam már hererákos kutyát, nem volt szép látvány. Az meg ostobaság, hogy ennyi erővel minden második szervét ki lehetne venni (sőt akkor már inkább altassuk el születésekor, mert úgyis elpusztul valamiben, nem?). A heréire pont semmi szüksége nincsen, nem úgy, mint a többi példának felhozott szervre.
A rák szerintem akkor alakulhat ki a nemtől függetlenül ha a kutya nagyon frusztrált hogy nem tud párzani, ráadásul a hatás meg folyamatosan éri pl. a kan tüzelésnél.
A szuka meg azért mert hiába tüzel ezerrel egy kannak sem kell (pedig csak nem férnek hozzá).
Ezek mind frusztrációt okoznak, és ha a kutya különösen erős libidóval rendelkezik ez annál nagyobb lesz nyilván.
És ez okozhat rákot, bár ehhez szerintem még azért kell egy pár tényező.
De pl. ha a kutya tök nyugodtan természetű, boldog esetleg emellett aktívan mozgatva van akkor ez csökkenti a kockázatot rendesen, mert elvezeti a fölös energiát.
Szóval ha a kutyának esélye nincs "letenni a terhet", pedig nagyon akarná, akkor elfogadom hogy jobb ha nincs neki, mert a frusztráció és annak következményei csak a kárára vannak.
A 3,9es vagyok amúgy és pont egy ilyesmi eset miatt gondoltam át újra a kutya szemszögéből, ugyanis javasoltam hogy ne fialtassák a kutyát hanem kötessék el, de azt kaptam válasznak hogy "úrrristen hagyjam már, minden kölyöknek már megvan a gazdája előre a családban, és akkor hátha megszűnik az álvemhes problémája".
Na most ezt is megértem valahol, szóval inkább azt mondom hogy az átlag egyszerű ember gazdinak jobb ha ivartalanítva van a kutyája... :)
És igen, férfi vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!