Eléggé összetett kérdés: hogyan legyen jó gazdája a befogadott kutyusnak?
Sziasztok! Tegnap befogadtam egy 11 hónap-1év körüli (shar pei jellegű) keverék(?) kan kutyust. Hívtam hozzá állatorvost, nincs benne chip, nem beteg, de nincs neki gazdája, azért nagyon úgy fest, hogy nálam marad.. :) Régóta szerettem volna egy kutyát, és úgy tűnik most eljött az idő.:) Szóval szeretnék neki jó gazdája lenni, de kezdő vagyok még a témában. A következő kérdéseim lennének:
-Mekkora mozgásigénye van egy ekkora kutyának? Mikor, mennyit vigyem sétálni? ( kertes ház mellett )
-Milyen könnyen/nehezen tanítható?
-Milyen feladatokat érdemes neki megtanítani?
-Mikre kell nagyon odafigyelnem?
És bármilyen tanácsot elfogadok, amit csak adni tudtok!
Előre is köszönöm!
Ha kertes házban laksz, elég napi egyszer elvinni sétálni.
Szerintem kutyafüggő, hogy mennyire tanítható könnyen, majd kitapasztalod. De szerintem jutalomfalatkákkal biztos menni fog.
Alap dolgokat mindenképp: ül, marad, séta a lábad mellett, szocializálni a többi kutyával.
Szerintem a legfontosabb, hogy szocializáld, kijöjjön az emberekkel, gyerekekkel is, és kutyákkal is. Ha esetleg van lehetősegéd vidd kutyasuliba. :)
Sok boldogságot a kutyushoz! :D
Köszönöm a választ! És köszönöm a jókívánságot is, remélem jól meg leszünk így együtt!:)
Igen, lenne még egy kérdésem: Ilyen idős korban mennyire igényli még a játékot? És így télvíz idején, majd térdig érő hóban miket lehet vele játszani? :) Az imént próbáltam vele labdázni, de úgy vettem észre, hogy nem annyira érdekli, inkább csak én szaladgáltam a labda után.. :)
Jó esetben egész életében valamennyire érdekli a játék, és kell is, hogy érdekelje, mert a tanulás is játék a számára. De ez persze kutyánként változó, nyilván kölyökként többet játszik, meg nem is minden kutya számára ugyanaz a játék. Az én kutyám például ritkán labdázott. Ki kell tapasztalni, meg kell ismernetek egymást, és akkor majd látni fogod , mivel tudod motiválni. A jutalomfalat azért szinte tuti :) Valóban jó ötlet a kutyaiskola, ott egymásról is sokat tanulhattok, meg tanácsot is kérhetsz tapasztaltabb kutyásoktól.
Ha shar pei jellegű a kutyus, és az említett fajta jelleméből is netán sok van benne, akkor azért készülj fel rá, hogy elég makacs :) De nagyon szerethető :)
Sok sikert és legyen nagyon sok örömötök egymásban! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!