Kiállításon miért nem látni kék szemű huskyt, arany színű golden retrievert (krémszínű, már-már fehér! )?
goldenben ez a trend jelenleg... valami miatt ezek a skandináv kutyák azok amiket nagyon szeretnek jelenleg
huskyban jelenleg is van fekete vagy sötétbarna de a kék szemet egy fajtában se szeretik, a szemük is érzékenyebb, gyakoribb a progresszív retinasorvadás is a kék szemnél plusz rém ijesztően néz ki és huskyban is trend a kedves arckifejezés ami kék szemmel szinte lehetetlen
A pibull tartók többsége nem ismerne fel egy pit-et ha szembe jönne vele az utcán.. Lehet te a huskykkal vagy így ^^.
Goldenből meg több szín van csak rajta maradt az elnevezés. Van fehér, arany, sötétbarna.
Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem személy szerint sokkal jobban tetszenek a barna szemű huskyk, mint a kékszeműek. Azoknak olyan rideg a tekintete, abszolút nem sugároz kedvességet és több egészségügyi probléma is lehet a kék szemnél, ezért nem szeretik a tenyésztők az ilyen kutyákat.
Én ugyanígy vagyok a krémszínű golden retrieverrel is, sokkal jobban tetszenek, mint az arany színűek. Valahogy elegánsabbak, különlegesebbnek tűnnek vagy nem is tudom, mindenesetre ha vennék, akkor csak fehéret.
Mintha én írtam volna ki a kérdést, ugyan ez jutott eszembe nekem is.
Husky-t tekintve csak sötét szemű szinte fehér egyedeket látok a hazai tenyésztőknél.
Szerintem pont a kék szem és a fekete\vörös-fehérezüst teszi őket különlegessé és megy a stílusokhoz is.
Amúgy is jelenség kutyák hát még a kék\vegyes szem színnel.
Pl. biztos sokan ismeritek Youtube-ról Mishka-t és Laika-t na ők jó példa hogy kéne kinéznie nagyjából szerintem.
Nem is értem a tenyésztőket, ennek a fajtának a különlegessége és egyedisége a lényege, erre pont azt szüntetik meg, az átlag embernek is a kék szem jut először eszébe egy huskyról.
Husky-nál nekem teljesen mindegy a szemszín, a többi dolgot sokkal fontosabbnak tartom.
Goldenekkel már nem így vagyok. Szerintem ég és föld a krém és az arany közti különbség. Nem zavarnak a fehérek, de az zavar, hogy már alig látni aranyat. Ráadásul - ha jól tudom - a krém szín öröklődik dominánsan. Ha szép lassan még kevesebb lesz az arany goldik száma, akkor egyszer majd, ha vége a 'krém uralmának', elég beszűkült lesz az aranyak génállománya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!