Mi a véleményetek a kuvaszról?
A véleményem az, ha egy kutyát (főleg egy pásztorkutyát) egész életében egy méteres láncon tartanak, akkor megbolondul, és akár támadhat is. Természetesen, ha egy kuvasz támad annak komolyabb következményei vannak, mint ha egy palotapincsi. Az ilyen ember mindenesetre meg is érdemli, hogy megtámadja a kutyája.
A kuvasz fantasztikus kutya, csakúgy mint a komondor: erős jellemű, makacs, önálló, de a gazdát és a családját mindenáron megvédő. Tapasztalatlan gazdiknak, első kutyának nem ajánlott, erős kéz, határozott jellem kell hozzá.
Utolsó: ezt bármelyik kan kutya megtenné, ha mellette tüzelő szuka van. Egy pincsi, egy border, egy xyz... Az ismerősödék nem azzal tették meg életük legrosszabb döntését, hogy kuvaszt választottak, hanem azzal, hogy nem ivartalanították. Ennyi.
A kuvasz gyönyörű kutya, okos és hűséges. Nem az a katonás munkakutya, viszont képes önálló döntéseket is meghozni. A kuvasz nem vadul meg, ha rendszeresen érintkezhet a család többi tagjával és a fajtájának megfelelő életet biztosítják neki: tehát nagy teret, elegendő mozgást és foglalkozást. A nagy tér itt kitüntetett. Bár, én ismertem egy szegény, öreg kuvaszt, aki egész életében egy akkora kennelben volt, amit 10 lépésből bejárt (ha csak a mellső lábakat számoljuk. :)), mégsem bolondult meg, élete végéig nagyon kezes maradt.
Van egy 1 éves kan kuvaszunk, nagyon makacs kutya az biztos, de hűséges és szeret minket, nagyon bújós, azt h mi lesz később, a jelleme hogy változik azt nem tudom.
Amikor ovis voltam akkor egy szuka kuvaszunk volt, ő teljesen irányítható volt, engedelmes és a légynek nem tudott volna ártani. Egy betegség miatt kellett elaltatni de hosszú életet élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!