A vakvezető kutyákat kell sétáltatni?
Figyelt kérdés
Mert ugye a gazdi nem lát, és a kutya sétáltatja őt.2009. aug. 30. 10:23
1/6 anonim válasza:
Szerintem velük is ugyanúgy kell foglalkozni. Egyszer láttam egy dokumentumfilmet róluk, nagyon fontos, hogy higgadt, nyugodt kutyák legyenek. Amikor rajtuk van a vakvezető hám, az számukra azt jelenti, hogy munka van, nincs bohóckodás, simogatni sem lehetett őket senkinek... Aztán amikor otthon lekerült róla, ugyanolyan kis szeleburdi volt mint bármely más kutya. A gazdája ölébe rakta mindig a labdát, hogy eldobja. Rendkívül értelmesek az ilyen kutyák, hallgatnak minden szóra, hisz így képezték őket. Szerintem szükségük van sétára pláne ha panelban laknak, de nyilván nem rohangálva sétálnak, csak a gazdi mellett, bár kitudja.
2/6 anonim válasza:
A vakvezető kutyát nem kell sétáltatni. Ő sétáltatja a gazdit :)
Egyébként velük is ugyanugy kell foglalkozni,miután véget ért a kiképzésük.
3/6 anonim válasza:
kell. Kell velük játszani, futtatni...
4/6 anonim válasza:
Ugyanolyan igényei vannak, mint egy átlagos kutyának, természetesen igényli a sétát.
Az pedig nem igaz, hogy a vakvezető kutya sétáltatja a gazdit... Az ember irányít, ő dönti el, merre mennek, a kutya csupán segít az akadályok leküzdésében. De őket is elviszik sétálni, elengedik a többi kutya közé játszani, és visszahívják, ha haza kell menni. Attól, hogy "dolgozik", még ő is kutya :)
5/6 anonim válasza:
Mért szerinted akkor hogyan végezné el a szükségleteit?
6/6 anonim válasza:
A vakvezető kutya ugyanannyira kutya, mint a többi. Minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!