Kutyasétáltató akarok lenni, szerintetek van rá
kereslet?
Én pl. pont keresek egy időre, mert most született a kisfiam, a párom meg rengeteget dolgozik, és nem tudjuk úgy megmozgatni inden nap, ahogy azt igényelné. Hol laksz?
2013. jan. 17. 12:26
Magyarországon nem hiszem hogy működik, sőt, a magam részéről biztos vagyok benne, hogy nem. Nyugat-Európában szerintem bejöhet.
2013. jan. 17. 12:30
Ha olyan helyen hirdetnéd magad, ahol jómódúak laknak, ott el tudom képzelni, hogy van rá kereslet. Baranyában pl. Kozármislenyben.
2013. jan. 17. 12:54
Ha utazni kell érte, hogy olyan környékre érj ahol lenne kereslet nem érné meg. Nálunk vicces lenne a helyzet. Nagyjából 3x röhögnének körbe ezért az ötletért. Amúgy igen, a kerti kutyáknak is KÉNE a séta, de ezt a legtöbben úgy értelmezik, hogy a kutya a kertben kifutja magát, minek neki sétálni, és semmiféleképpen nem tudod nekik megmagyarázni.
2013. jan. 17. 13:14
Kétlem, hogy nagyon lenne rá kereslet. Tudod, miért? Mert akinek nincs pénze, az nem fog ilyenre kiadni. Akinek meg van, az inkább elviszi egy kutyanapközibe, vagy egy profit kér meg. Korábban egy kérdésnél leírtam, hogy semmilyen körülmények között nem adnám 'akárkinek' a kutyáimat sétáltatni. Ha egy kutya megtámad titeket, te teljesen természetes módon magadat védenéd, nem a kutyát, hiszen nincs olyan érzelmi kötődésed hozzá, mintha a gazdája lennél. A rigolyáit sem ismered úgy (macskák...), nem is hallgat úgy rád, mint rám. Simán kitépné a pórázt a kezedből, és elszaladna. Vagy mi van, ha baromi dominánas egy kutya, és mondjuk támad minden kutyára? Le tudnád tiltani? Szóval én sokévi kutyát tapasztalat nélkül biztos nem próbálkoznék.
2013. jan. 17. 14:07
Én csak azt tudom javasolni, hogy ha bele is vágsz, ne csináld feketén! Nagyon ugrik az ilyesmire az adóhatóság, nem éri meg lebukni. Ha meg vállalkozóként csinálod, akkor szerintem jó, ha nem leszel mínuszban.
2013. jan. 17. 14:23
Én voltam aki itt többet is írt és nagyon bátorította a kérdezőt.
Kispalikee válaszát olvasva azonban elgondolkodtam. Valóban, ha belegondolok hogy rá kell bíznom valakire a kiskutyám... Mi van ha egészen más módszerekkel neveli séta közben? Pl ha nem úgy hívja be ahogy én, vagy ha nem úgy viszi át az úttesten ahogy én? Teljesen elronthatja az egész nevelést....
Persze még így is azt mondom, hogy van esélyed, mert nyilván vannak olyanok, akiket nem érdekel az ilyesmi. Van valami kis szobakutyájuk, és csak azt akarják hogy ne pisiljen be amire hazaérnek. Vagy pl amit itt írta egy hozzászóló, hogy a baba miatt most nem tudja kimozgatni a kutyát, így nyilván szükséges a dolog.
De így belegondolva, én tényleg nem bíznám egy sétáltatóra a kutyámat.
2013. jan. 17. 14:51
18/20 A kérdező kommentje:
Van tapasztalatom kutyák terén :) 8 éve tartok kutyát. nem ebből akarok megélni, de szeretek sétálni, és kis plusz pénz mindig jól jön nem? Nem vagyok pénzéhes! Itt nem a pénz a motiváció, hanem csak egy ötlet :D
Azért 8 éve kutyát tartani nem ugyan az mint profinak lenni. :)
Amúgy kiegészítésként szerintem tényleg jó ötlet.
2013. jan. 17. 15:28
20/20 A kérdező kommentje:
Igyekszem profi lenni, de ahhoz még tanulni kell :D
Kapcsolódó kérdések: