Ezek még beleférnek kölyök nevelésénél?
a kutyát a saját kezeddel, és a fejét SOHA NEM SZABAD bántani....
egy idő után nem fogja tudni, hogy simogatni vagy bántani akarod... a kezeddel simogasd és pl. egy összetekert újsággal "verd" meg....
valamint a fejét sosem szabad egy kutyának... max a fenekére!
SZÓVAL NAGYON DE NAGYON NEM FÉR BELE a kölyök nevelésébe!
Mar megint ezek a sehova se vezeto es kutyanyelven mit sem jelento megoldasok! A dolog nem ennyire bonyolult. Az ujsagpapirral "veres" a kutyanak inkabb jatek mint buntetes. Abban egyetertek h nem kell verni a kutyat mivel a fajdalomkuszobuk magas igy ha ezzel akarnal eredmenyt elerni akkor az mar kimeritene az allatkinzas fogalmat.
Ha rossz akkor rajta kell kapni amikor csinalja es ra lehet kiabalni h nem illetve a grabancat megfogva arrebb lehet tenni (bizonyos esetekben az eltolas se rossz megoldas ha eroteljes es hatarozott).
Ami meg fontos h a buntetes utan kis idovel ki kell oldani, jatszani vele egy kicsit. Ebbol megerti h nem vele van bajod hanem azzal amit csinalt.
A kutyakat osztonokon keresztul lehet tanitani igy lehet veluk kommunikalni hatekonyan. Szerencsre nem ugy mukodnek mint az emberek...
Én sosem ütöttem meg a kutyám,mégis tudja hol a határ,s mit szabad,mit nem,szerintem neked sem esett volna jól,ha kiskorodban "megrángatták volna a grabancodat"...
Ütés helyett inkább bökd meg egy kicsit az oldalát a mutatóujjaddal,(ne úgy hogy fájjon neki inkább csak kellemetlen legyen) Ha pedig nagyon rosszat tesz húzd meg a nyakán a bőrt,ebből minden kiskutya ért,hisz az anyjuk is így tanította őket arra,hogy mit szabad,és mit nem,persze ezt sem olyan erővel kell,hogy visítva elrohanjon.Ha túlzásba viszed a fegyelmezést félni fog tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!