Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ami a kutyában van bolha az...

Ami a kutyában van bolha az engem is megcsíphet?

Figyelt kérdés
Van egy kölyök kutyám, és most vettem észre hogy bolhás már kiszedtem párat belőle. Most meg mintha valami csípések lennének rajtam és viszketek is. Vagy csak bemesélem? Eddig soha nem tapasztaltam ilyet, pedig volt már bolhás a másik kutyám.
2013. jan. 15. 23:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ágyi poloska is lehet, és még vagy ezer dolog, az is lehet, hogy nem is csípés. De hát kép/leírás nélkül...

A kutyát mindenképpen kezeld, mert ha nem teszed, akkor előbb-utóbb lesz ott bolhacsípésed is. :D (Az is lehet, hogy már megcsíptek, csak nálad nem okozott tüneteket.)

2013. jan. 16. 20:27
 12/18 anyács ***** válasza:

Kutya-macska bolha nem megy emberre!

Állatkórházban dolgoztam 4 évig, azt hiszem, akkor már nagyon bolhás lennék:)

2013. jan. 16. 21:41
 13/18 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik már az állatkórházakban is bárki dolgozhat...

Akkor nyilván a patkányokról sem megy át a bolha az emberre, és nem is okozott komoly problémákat még soha (dehogynem,pestis!). Sőt, ezek szerint az sem igaz, hogy a bolha közvetítő szerepet tölthet be (amiről már írtam, hogy bizonyos belső élősködőket átjuttathat az állatból az emberbe).

A kutatóknak, akik erre rájöttek, és tényekkel tudják igazolni, már szóltál? Mert szerintem meg kellene osztanod "hatalmas" tudásod velük is.

(Ezer oka lehet, hogy te nem vettél észre magadon bolhát, vagy csípést.)

2013. jan. 18. 03:38
 14/18 anyács ***** válasza:

Kedves Utolsó Válaszoló:

Ha figyelmesen olvastad volna a hozzászólásomat, akkor láthattad volna, CSAK KUTYA-MACSKA szerepelt benne, nem pedig az "állatok" szó! Nem patkányról és a többiről beszéltem, és képzeld, már voltam bolhás, csak éppen lótól....

És nekem is van egy pár kutyám, és igen, időnként szoktak bolhásak lenni, és képzeld, az egyik kutyám benti, és ő is szokott...és van egy kislányom is, aki szintén nem volt bolhás kutyától, sem macskától!

2013. jan. 18. 09:34
 15/18 anyács ***** válasza:

A helyedben kedves Utolsóelőtti: mielőtt okoskodnék, és leszólnék, sértegetnék másokat, rászánnék 5 percet, hogy a neten szakirodalom után kutassak:

Ajánlom az utolsó mondatokat, mely a kutya-macska és ember-bolhákról ír!

Hazánkban közel 50 bolhafaj fordul elő, melyek többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak. Azonban akadnak olyan bolhák is, amelyek megszokott gazdájukon kívül egyéb állatok vérét is fogyasztják. Ebbe az utóbbi csoportba sorolható az emberbolha (Pulex irritans) is. Az emberbolha tehát vérszívó ektoparazita, alapvetően embervérrel táplálkozik, de például a sertésből is szívhat vért.

A bolhák 1-6 mm nagyságú sötétbarna, szárnyatlan rovarok. Testük oldalirányból összelapított, ami a szőrzet közti gyors mozgást segíti. Ugrólábuk segítségével a bolhák nagyon nagy távolságba és magasságba képesek ugrani.

Az egyes bolha fajoknak megvannak a maguk jellegzetes bolha gazdái, de ezek gazdafajlagossága nem szoros. Macskában leggyakoribb a macskabolha (Ctenacephalides felis), kutyában a kutyabolha (Ctenacephalides canis) és emberben az emberbolha (Pulex irritans), de ezek bolhák mindegyike képes a többi fajon is vért szívni.

Amúgy ezt itt található: [link]

2013. jan. 18. 14:36
 16/18 anonim ***** válasza:

Én figyelmesen olvastam (épp ezért azt is észrevettem, hogy helytelen formában írtad, és így kicsit mást jelent :D), csupán gúnyolódtam.

Ha te viszont gondolkoznál, akkor rájöhettél volna, hogy miért írtam az élősködős részt. Tudományos tény, hogy a bolha kutyából, macskából átadhatja az embernek azok belső élősködőit. Ezt bizonyították, ezen nincs mit megkérdőjelezni. Ebből viszont következik, hogy ha ezt be tudták bizonyítani, illetve, ha ez így van, akkor igenis átmegy a macskából/kutyából a bolha az emberre. Hiszen ha nem menne át, és nem "kóstolna bele", akkor nem lett volna mit bebizonyítani.

(És igen, többféle bolhával is vizsgálták.)

Tudom, én már olvastam a bolhákról. De örülök, hogy ezáltal te is frissítetted kicsit a tudásod.

Amúgy te érted, amit olvasol? Vagy elolvastad, amit bemásoltál?

Mert én is ajánlom figyelmedbe az általad bemásolt bekezdést:

"Az egyes bolha fajoknak megvannak a maguk jellegzetes bolha gazdái, de ezek gazdafajlagossága nem szoros. Macskában leggyakoribb a macskabolha (Ctenacephalides felis), kutyában a kutyabolha (Ctenacephalides canis) és emberben az emberbolha (Pulex irritans), de ezek bolhák mindegyike képes a többi fajon is vért szívni."

De ajánlok figyelmedbe egy rövid, bár megfelelőbb írást (és mindenki másnak is):

[link]

Ebből pár lényeges mondat:

A kutyabolha (Ctenocephalides canis) és a macskabolha (Ctenocephalides felis) fejének és előtorának oldalán tüskévé módosult sörtékből álló „fésű” segíti a szőrzetben való mozgást. Az utóbbi faj hazánkban gyakrabban fordul elő embereken, mint az emberbolha.

Illetve: A kutyabolha és a macskabolha az emberen is képes vért szívni, és ezáltal különböző fertőző betegségeket terjesztenek. Nyáluk allergiás reakciót válthat ki. A kutya- és a macskabolha köztesgazdája egyes galandférgeknek, melyek az embert is veszélyeztethetik. Terjeszti továbbá a „macskakarmolásos betegség” kórokozóját.

Szóval én a helyedben máskor több, mint 5 percet szánnék rá az információgyűjtésre...

2013. jan. 18. 15:42
 17/18 anyács ***** válasza:

Amit másoltál, a macskabolhát írja gyakoribbnak az embereken...

És igen, lehetsz férges tőle (ahogy bármelyik férges állattól), DE ez nem szerepelt a kérdésben.:)

Örülök, hogy Neked, több, mint 5 perced jut infógyüjtésre, Nekem azonban van ennél fontosabb dolgaim is. :)

Remélem, büszke vagy, hogy Te most jól megmondtad, és bízom benne, egész du-n ezen görcsöltél:)

És abban is, hogy még sok sok kérdésre megadod majd a választ, ami tartalmazza a válaszadók "gúnyolását", ócsárolását, és mindent:)

2013. jan. 18. 16:45
 18/18 anonim ***** válasza:

"Amit másoltál, a macskabolhát írja gyakoribbnak az embereken... "

Igen, okkal. Mellesleg ez is azt bizonyítja, hogy a macskából is rámegy a bolha (a macskabolha) az emberre. (Magyarán ellentmond a te állításodnak, miszerint "Kutya-macska bolha nem megy emberre!")

"És igen, lehetsz férges tőle (ahogy bármelyik férges állattól), DE ez nem szerepelt a kérdésben.:)" Nehezen is szerepelt volna benne, ha a kérdező (esetleg még) nem tud róla... Én csak említést tettem róla. Neked viszont látom nem sikerült megértened a mondanivalóm lényegét. Azzal is próbáltam igazolni, hogy a macska- és kutyabolha átmegy az emberre, hogy ilyen problémákat képesek nekünk okozni, ezért említettem meg, tehát nagyon is releváns.

Én is mondhatnám, hogy a kérdésben az sem szerepelt, hogy te hány évig dolgoztál, és hol, mert erre sem kérdezett rá a kérdező, mégis leírtad. Sőt azt sem kérdezte senki, hogy van-e gyereked. De a válaszod részét képezte, és én ezen nem fogok fennakadni.

"Örülök, hogy Neked, több, mint 5 perced jut infógyüjtésre, Nekem azonban van ennél fontosabb dolgaim is. :) " Persze-persze tudjuk, ilyenkor mindenki ezt írja, hogy neki vannak fontosabb dolgai is. (- Ahogy a legtöbbünknek...)

Mellesleg az én hozzászólásom kb. 2 perc alatt megvolt... :)

"Remélem, büszke vagy, hogy Te most jól megmondtad, és bízom benne, egész du-n ezen görcsöltél:)" Én nem kerítek ezeknek ekkora feneket, ezek "csak" tények. Egyébként miért görcsöltem volna? Szerintem mulattató volt.

"És abban is, hogy még sok sok kérdésre megadod majd a választ, ami tartalmazza a válaszadók "gúnyolását", ócsárolását, és mindent:)" Én inkább kijavításnak nevezném.

De beláthatod (habár szerintem nem fogod), hogy azért adtál okot a gúnyolódásra...

Na mindegy, a hétvége közeledtével nyilván még több fontos dolgod lesz, így részemről le is zárom a témát.

A kérdést már úgyis megválaszoltam.

2013. jan. 18. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!