Hogy tudom meg tanítani a kutyámat játszani?
Az én kutyámnak van olyan lasztija, amibe jutit lehet tenni. Agyilag is fáradt tőle kicsit, mivel addig-addig kell piszkálnia a labdát, míg ki nem jön néhány falat. :)
Amúgy amire te gondolsz, szerintem az apportírozás. Azt tényleg nehézkes kicsit megtanítani egy kutyának, ha nem csinálja ösztönből. Én is most próbálkozok vele.
Victoria Stilwell könyvében olvastam erről és az ő módszerét alkalmazom.
Röviden úgy kell, hogy gyakorlod fele a "fogd" és "ereszd" utasításokat.
Állíts fel egy sorrendet, először azt a dolgot kell oda adni neki, amit a legkevésbé szeret. Akkor mondod, hogy fogd. Hagyod kicsit játszani, majd ha odajön hozzád, mondod, hogy ereszd. És jöhet a kövi tárgy.
Ha ez megy neki, akkor már csak mindig növelni kell a távolságot, egyre messzebb kell dobnod neki a tárgyakat. (kicsit bonyolult de én már egész jól haladok)
Nos igen, ezt csak akkor tudod majd alkalmazni, ha már kicsit érdekelni fogja valamilyen játék. Próbálkozz. :)
Amúgy ha lassan mozgatod a lasztit, vagy azt, amit... akkor a vadászösztönét csalogathatod elő belőle. Függetlenül attól, hogy vadászkutya-e vagy sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!