Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kéne tennem? (szuka...

Mit kéne tennem? (szuka kutyám ellés után. Részletek lent)

Figyelt kérdés

Pénteken ellett. Az ellésnél minden rendben zajlott. A kölyköket szépen ellátja. Az ellető ládát a ház egyik meleg helységében helyeztük el. Láza nincs. Eszik, iszik magától, de azért többször megkínálom én is napközben. Igyekszünk nem sokat zargatni őt és a kölyköket, de persze szeretnénk figyelemmel kísérni őket. A kérdésem arra vonatkozik, hogy a szukám ellés után 2 nappal izgatottá vált és folyamatosan mászkál a lakásban, minden kis helyre be akar bújni, sarkoknál, falnál kapar. Állatorvossal beszéltünk már erről, szerinte úgy érzi a szuka, hogy nincsenek jó helyen a kölykök és keresi a megfelelő helyet a számukra. Azt a tanácsot kaptuk, hogy tegyük a ládát védettebb helyre, ahol azért rálátunk, de még sincsenek "rivaldafényben". Már csak egy ötletünk van, mégpedig, hogy az elletőládába tesszük az egyik asztalunkat és azt leterítjük egy pléddel, így lesz az ellető ládának egy nyitott és egy úgymond zárt része, ahová elhúzódhatnak. Szerintetek jó lenne így? Ha így sem szűnik meg a fent leírt viselkedése, akkor mit tehetnénk még?

Ez volt a kutya első ellése. 19 hónapos. 3.tüzelésnél lett pároztatva, előtte természetesen állatorvossal beszéltünk!

Köszi a válaszokat!

2013. jan. 14. 08:27
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
9:37-es igazad van valamilyen szinten, de felmerült bennem a kérdés, hogy akkor soha senki semmit se csináljon? (a kérdés általános, ebbe benne van a kutya elletésétől kezdve a háziorvos praktizálásáig minden) No csak azért, mert bevallom egészségügyben dolgozom és tudod a több éves tanulmányaim és gyakorlatom ellenére mindig találkozom új esettel...remélem érted, hogy mit akartam írni ezzel.
2013. jan. 14. 09:45
 12/14 anonim ***** válasza:
83%

Vannak jól képzett tenyésztők.

Attól ne félj, hogy elfogynak a kutyák, millió van így is gazdátlanul, habár ők nem mind fajtatiszták, de azért olyanok is vannak jócskán a fajtamentőknél.

2013. jan. 14. 09:46
 13/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Igen tudom, hogy sajnos sok a gazdátlan kutyus. Nem is célom minden tüzelésnél elletni a szukám, már csak azért sem, mert a kölyköket ahogy írtam szerződéssel adom csak oda, amiben többek közt az is benne lesz, hogy nekem jelezzék elsőnek, ha valamilyen oknál fogva nem tudják tovább tartani a kutyát (van ilyen, pl.: haláleset), mert akkor keresek neki új gazdit, vagy én nevelem tovább, ennyi felelősséget azért vállalok értük, mert úgy gondolom nem csak abban a néhány hétben tartozok értük felelősséggel, hanem egész életükben! Ezért tényleg bármennyire aranyosak a kiskutyák, nem tervezünk több almot. Úgy gondolom, hogy szerintem ebből érezhető, hogy nem a pénz motivál!
2013. jan. 14. 10:00
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Milyen fajta kutya?

Kicsit várjál, hátha megnyugszik az anyakutya.

2013. jan. 14. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!