Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam hozzá a...

Hogy szoktassam hozzá a yorkikat az autóhoz?

Figyelt kérdés
1,5 éve hoztam két yorkit a menhelyről. az egyik 3 lábú. biztos valamilyen dinka tenyésztő dobta ki őket az utcára, mikor már nem vették meg tőle. az úton autóbalesetet szenvedtek. az egyiknek eltört a lába, a másiknak nyílt törése lett, amputálni kellett a jobb első lábát! (mielőtt elhoztam volna, még aznap elaltatták volna őket.)szóval elhoztam, most már nagyon szép fénylő a szőrük, rendesen esznek, visszatért az önbizalmuk, de az autó berregéstől még mindig írtóznak. az autó belsejében abszolút nem félnek, sőt élvezik, de ha azautó mellett elmegy egy másik... próbáltam odaállítani őket megismertetni velük, majd beindítani, de nem nagyon megy! még mindig remegnek, és ilyen idegbetegen ugatnak... tudom, hogy max. 50% az esély, hogy ebből teljesen felépüljenek, de javítani ha esetleg lehetne rajta más módszerekkel!...
2009. aug. 29. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom szegényeket.Inditsátok be a kocsit és rakjatok le falatokat a kocsi közelébe és egyre közelebb a kocsihoz és ha eszik a falatokat és mernek közelebb menni akkor simogasd meg.És ha remeg kocsi közelébe akkor ne simogasd meg(kegyetlennek hangzik,de nem az)hanem ugyanugy maradj nyugodt.Ne vegye észre hogy valami baj lenne,ha megsimogatnád akkor azt erösitenéd benne hogy félni kell a kocsitól.Ha a jutalom falatos módszert ne egyszerre hanem szépen fokozatosan csináld vele.Ha elkezd ugatni akkor inkább állitsátok le a kocsit és próbáljátok meg késöbb.Télleg nem sok esély van rá hogy bevállik a módszer de beválhat.Irj privit ha segitsek.
2009. aug. 29. 10:14
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm, ezt mindenképp kipróbálom!
2009. aug. 29. 12:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló nagyon szuper ötletet írt, én még azzal egészíteném ki, hogy: nagyon sok ember, akinek van valamilyen problémája a kutyájával (pl. bármire "ok nélkül" ugat), akkor megpróbálja megnyugtatni. Ez ugye az ember részéről természetes, viszont a kutya nem tud különbséget tenni a nyugtatgatás (jajj, kisbogárkám, nyugi, seeeemi baaaj) és a dicséret között, számukra a 2 ugyanaz.

Így, ha kocsi közelében remegnek, félnek, semmiképpen ne legyenek simogatva, nyugtatva, mert ezzel erősíted bennük, hogy helyes dolog, ha félnek. Állj egyszerűen mellettük, próbáld sugározni a te nyugodtságod, esetleg nagyon finoman, de határozott hangon szólj rájuk, hogy hagyd abba, elég lesz, vagy valamilyen olyan tiltószót, amit ismernek.

Büszke lehetsz magadra a menhelyes, és különösen a 3 lábú kutyus befogadásáért!

2009. aug. 29. 15:24
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és mindenképpen kipróbálom! majd írok arre az oldalra, vagy privit, ha segített! :) mégegyszer köszi!
2009. aug. 29. 20:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Megkérhetnélek arra,h küldj a kutyákról képet?:)

Én is szeretnék amúgy yorkikat örökbefogadni...Már van kettő..az egyiket mikor elhoztam olyan súlyos volt az állapota(bélféreg)h majdnem meghalt..képzeljétek el..tenyeremben elfért és azt kellett néznem,h a kiskutya nem bír mozogni rohamai vannak stb..50ezrembe került,de azt mondom megérte..még egy ilyen hűséges kutyát..a másikról meg nem is beszélek..4hónapos koráig a szabad levegőn nem volt:(

Helyük lenne..Házban..kert nagy..minden drága költséget is állnék...csak nem akarok másfajtát hozni,mert a múltkori próbálkozás mikor egy snacit hoztam haza nem jött össze..nagymamámék került:)

Szóval tök jó lenne többet tudni arról,h te hol találtál rájuk meg minden..nem akarom őket szaporítani,sem tenyészteni..egyszerűen csak imádom az állatokat és imádok velk törődni!!

Köszönöm előre is:)

2009. aug. 30. 02:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden elismerésem a kérdezőé!Nagy dolog amit tettél,h megmentetted a kutyusokat:-)Nem ismerlek,és nem is az enyémek voltak a kutyusok,de mégis nagyon hálás vagyok érte,amiért befogadtad őket.Nekem minden vágyam,h egy kutya se legyen árva:-(...
2009. szept. 1. 13:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Csatlakoznék az egyik előttem szólóhoz, legyél teljesen közömbös, ők ezt nem 'kőszívűségnek' fogják érezni, hanem nyugodtságnak. Egy idő után el fogják hinni, hogy semmi baj. És ne felejtsd el Őket megdicsérni, ha abbahagytáka pánikolást. :) Nekem is menhelyről örökbefogadott kutyusom van, Ő Inárcsról került hozzám, ahol évekig a saját mocskában élt, összezárva x másik ebbel, életében nem látott még autót, amikor kihoztam. Viszont mivel nincs kocsim és szerettem volna ahová csak lehet magammal vinni, felraktam a buszra a második nap és azóta imád utazni. Autóban különösen.
2009. szept. 1. 18:58
 8/9 anonim ***** válasza:

A legjobb barátnőm kutyája is az inárcsi iszonyatból került hozzá, és ő is imád utazni :).

Olyan jó fej, hálás eb lett belőle, bár 1 évig kutyaiskolába kellett járni, annyira szocializálatlan volt a kis szentem.

Az én gyönyörűségem is hasonló körülmények közül lett mentve.

2009. szept. 1. 19:10
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :D az ugatásról már leszoktak egyszeűen már csak remegnek, semmi más.... de már dolgozunk rajta!:D
2009. szept. 7. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!