A kutyám nem megy be a házába szilveszter óta?
Nagyon megijedt. Lehet hogy bedobtak hozzá a házába egy petárdát, sajnos vannak ilyen szemetek.
("Helló Mérnem"
Nem kötözködésből, de ez Magyarul van? A nagybetűk, a pontok és a vesszők totális hiányát már meg sem említeném...)
Szerintem pont az a baja, hogy túl meleg neki a háza. Nekem mudim van, nem egy fajtát tartótól olvastam, hogy a kutya nem használja a jó hőszigetelt házát, inkább a hóban vagy a bejárat előtti lábtörlőn kucorog. Nekünk csak simán fából van csinálva mindkét mudinknak, talpazaton, hogy ne közvetlenül a földön álljon, és akkora a mérete, hogy még ki tudják fűteni a testükkel, tehát nem túl nagy a méretükhöz. A bejárat kissé szűkre van csinálva, és küszöbe is van. Imádják, mindig benne heverésznek, és onnan lesnek kifelé. Télen kapnak bele szalmát is.
Hőszigetelt kutyaház a rövid szőrű fajtáknak való, vagy amelyiknek nincsen rendes, meleg aljszőrzete, esetleg javarészt bent tartózkodik, ezért nem növesztett olyan sűrű téli bundát, a te kutyádnak valószínűleg melege van benne.
A kertben meg azért rág meg mindent, mert nincs lefárasztva, játsszatok vele minél többet, tanítsátok mindenféle trükkökre, hogy tornáztassa az agyát, és rendszeresen sétáltassátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!