Miért gondolják, hogy az ivartalanítás csak a szaporodás ellen van? Ha tudok vigyázni a kutyámra, attól a még beteg lehet, nem?
Sok emberbe ez rögződött be, nem is értem. Hiába írjuk le, vagy ott a net, hogy tájékozódjanak, hogy a betegségek megelőzésére (is) szolgál, de valahogy mégsem jut el a tudatukig. Azért kíváncsi lennék mit válaszolnának rá, de jellemzően most is a olyanok válaszoltak, akik tisztában vannak az előnyökkel.
Tegnap volt egy kérdés, ott láttam, hogy egy válaszoló azt írta, hogy az ivartalanítás akkor fontos, ha keverék a kutya és nem akarja, hogy szaporodjon, no meg a dominancia miatt.. :S
Én sem ivartalanitok. nem vágatom fel feleslegesen. Eltünik jelleme a karaktere, dominanciája. Pont ezekért választottam ezt a fajtát. betegségmegelőzés. Ezeken kivül, még számos betegség létezik, ráadul mi van azokkal a betegségekkel, amik akkor jönnek elő, ha ezek a hormonok eltűnnek. (szőr, pajzsmirigy, inkontinencia stb.)
valóban szükség van rá igen, azért ,hogy az ember megelőzze a felesleges szaporulatokat azoknál, akiknek még kutya sem való, nemhogy alom. de csak azért, hogy ezt azt megelőzzek, ami lehet, hogy be sem következik, feleslegesnek tartom. mondom ez az én véleményem, de nyilván mindenki ugy dönt ahogy szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!