Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kisgyerekek mellé milyen...

Kisgyerekek mellé milyen kutyát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Kert van.

2013. jan. 11. 07:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jaja én is inkább felnőtt kutya felé hajlok.
2013. jan. 11. 10:40
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen, az a másik kérdés, hogy ha visszamegyek dolgozni, mennyi időnk lesz a kutyusra. Már önmagában azt se tudom, a gyerekekre meg a háztartásra elég idő jut-e majd. :S
2013. jan. 11. 10:54
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

# 10, eleve prekoncepcióid vannak a kérdezővel szemben!

Kérdező: A felnőtt kutya nagyon jó választás! Az általam ajánlott fajtáknak van fajtamentése, onnan csak egészséges, ivartalanított, ismert jellemű kutyákat adnak ki és ha valami ismert betegsége van, akkor arról is tájékoztatnak. Ráadásul, ha mondod, hogy kisgyerek mellé kellene, akkor csak olyat adnak, aki valóban szereti a gyerekeket. Ez persze általában nem úgy megy, hogy rögtön lehet 10 kutya közül választani, hanem fel kell venni velük a kapcsolatot és ha lesz alkalmas kutya, akkor értesítenek.

Tenyésztőkkel is érdemes beszélni, néha náluk is előfordul 1-2 éves növendék kutya, aki valamilyen szempontból nem alkalmas tenyésztésre (mondjuk foghibás) de ettől még csodálatos családi kutya lehet. Ilyenkor jelképes összegért vagy ingyen szokták szerető családnak adni, persze ilyenkor is szigorú feltételeknek kell megfelelnie az új tulajdonosnak.

2013. jan. 11. 10:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
hát ha nemigen lesz rá időd , akkor mindenképpen számolnod kell azzal hogy a kutya mozgáshiány következtében kissé kifordulhat önmagából. ha egy lustább példányt választasz a menhelyen akkor ezzel feltételezem nem lesz gond. egy jó menhelyen szerintem mindenképpen meg tudják találni a számodra megfelelőt. de az mindenképp kikötés kell legyen hogy a kutya nagyon nyugodt és lehetőleg lustább természetű legyen. (ez nyilván nem is egy két éves kutya lesz) így nem lesz gondd ha nem viszed naponta többször sétálni mert a kutya sem fog erre különösebben igényt tartani a természete miatt. bár azért feltételezem nem csak a kertben fogja leélni az életét hanem azért némi ingernek kiteszed az állatot. jó tudni még azt is hogy menhelyen általában már ivartalanítva vannak a kutyák ami nagyon sokat segíthet abban hogy a kutya kezelhetőbb és nyugodtabb is legyen. (egy ivaros esetleg domináns természethez bizony határozott kemény kéz szükségeltetik)
2013. jan. 11. 11:09
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Német Juhász

Nagyon baratságos,turelmes a gyerekekkel es nyugodtan lehet egyedul hagyni veluk,nem bántsa oket,HA jol van nevelve :)

Amugy barmilyen kutya jo ha jol nevelik es gyerekek kozt no fel

2013. jan. 11. 11:50
 16/17 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy inkább ne.

Gyerek mellett a kölyökkutya, az maga a katasztrófa, mert írták előttem, hogy nagyon következetesen le tudod tiltani a gyerekről, de én ebben nem hiszek. Ugyanis a gyerek automatikusan úgy reagál a kutyára, ami a kutyának megerősítés, motiváció. Arra gondolok, hogy mondjuk magas hangokat ad, és a kezét elkapva menekül = zsákmány, elkapom! Hiába állsz ott és tiltod le, meg van erősítve a viselkedés.

Eleve egy kölyökkutya annyi foglalkozást igényel, amit én tényleg tapasztalt kutyásként biztos, hogy gyerek mellé nem vállalnék be, pedig nekem aztán életem a kutyázás.

Valamilyen nyugodtabb felnőtt ktuya jó választás lehet, de ne feledd, hogy a kutyának akkor is van szüksége mindennapos sétára, ha van kert. Ki lehet hagyni, csak akkor lesz a kutya kerítés mellett őrjöngő megbízhatatlan fenevad.

Én azt gondolom, hogy gyerek kutya viszonylatban két járható út van. Felnőtt, már meglévő kutya mellé érkezik a gyerek, vagy sajnos kénytelen vagy megvárni, míg a gyerekekkel is meg tudod értetni, hogy hogy kell viselkedni egy kutyával.

2013. jan. 11. 16:37
 17/17 lexancs válasza:
Szerintem a berni pásztor az ideális választás.:) nagyon nyugodt, türelmes, igazi családi kutyus, aki imádja a gyerekeket, ezt tapasztalatból mondom, mellette nőttem fel, sőt még a szomszédból is mindig átjöttek, hogy játszhassanak vele :)
2013. jan. 14. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!