Mit csináljak, állandóan harap, nem fogad szót a kutyám?
Mintha csak az enyém látnám (olvasnám) 3-4hónappal ezelőtt. Ugyanezeket csinálta.. de PONTOSAN ugyanezeket. én erélyesen, hangosan rászóltam ha ezt csinálta. Aztán ha nem hagyta abba, akkor "lelöktem" magamról a kutyát,(nem belerúgni, nem fél kilométert repíteni!) és ott hagytam.(Esetleg próbálhatnád még azt, hogy a kutya fejét lenyomod a földre,és addig ott tartod, míg meg nem adja magát, mert náluk ez elvileg a behódolás jele. De jelzem, én ezt nem csináltam soha, nem vagyok híve ennek,nem fáj a kutyának, de tőlem mégis messze áll ez a módszer..) Kölyökkutya, tehát igényli a figyelmet. Az egyik legnagyobb büntetés az neki, ha ettől a figyelemtől megfosztják,kizárják a falkából. Ilyenkor ne vegyél róla tudomást, mindenképpen tudatnod kell vele, hogy ez nem egy elfogadott viselkedés forma. Játszani pedig csak úgy fogtok, ha betartja a szabályokat, amiket TE diktálsz. Tehát: a labdával/bármi mással játszotok, de nem a lábszáradat harapja szét, mert az csak neki játék, neked nem!
Az enyém leszokott róla. Néha még van, hogy úgy hívna játékra, hogy átkarolja a lábszáramat, és kezdené harapni, de olyankor már csak a nevét kell olyan hangsúllyal mondanom, és máris hátrál. Tudja,hogy nem szabad.
Ja,és még valami: olvass sokat a falkavezérségről. Gyakoroljatok engedelmességi feladatokat, tanuljatok sokat. Ez erősíti a kutya-gazda kapcsolatot, és erősíti a kutya tiszteletét feléd.
Sok sikert! És kitartás, nekem is sikerült! :)
Ha elkezd durván játszani "jajdulj" fel és hagyd ott egyből. Ha ezt rendszeresen csinálod akkor rájön hogy ha durva akkor nincs játék.
A játékot mindig te kezdeményezd sose akkor kezdj el vele játszani amikor ő megy oda és erőlteti, hanem akkor amikor neked van kedved(ez lehet 1 percel az után hogy ő elkezdte volna, a lényeg hogy te kezdeményezz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!