Alvás közben bepisil a kutyám, mitől lehet? Volt valakinek ilyen?
Egyetlen egyszer nálunk is volt ilyen (ivartalan kan), de előtte elkövettem azt a hibát, hogy kiöntöttem neki a táljába 1,5 liter olyan vizet, amiben csirkemájat főztem, és bevedelte egyben.
Ha semmilyen magyarázatot nem találsz rá, akkor orvos!
ezenkívűl véletlenül nincsenek egyéb gondok a szobatisztaságával? a kutyák alapvetően szobatiszták soha nem piszkítanak a saját helyükre. ez ugy alakul ki bennük hogy az alomban a szuka eleinte mindig feltakarítja a kölykök piszkát, így tanulják meg elsőnek hogy az alvóhely nem toalet. később pedig amikor már nagyobbak a kölykök saját maguk mennek az alomtól távolabb.
ezt megdönti ha a kiskutya mocskos alomban vagy helyen nőtt fel, tehát nem volt utánna rendszeresen vagy egyáltalán nem feltakarítva. illetve nincsen lehetősége a kutyának távolabbi helyen végezni a dolgát. (kis zárt helyek, ketrecek, boxok stb) magyarán hozzászokott hogy a saját piszkában legyen, aludjon így nem alakul ki benne ez a reflex, tehát ahol éppen van egyszerűen elvégzi a dolgát.
ha nincsen semmilyen egészségügyi problémája akkor ez állhat a dolog hátterében. idő és türelem szükségeltetik, illetve a szobatisztaságra nevelés alapoktól újbóli ismétlése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!