Tapasztalt Yorki gazdik?
Sziasztok!Kaptam egy yorki kiskutyát nagyon sokat olvastam róla a neten de sajna az egy oldalon ezt a másikon meg az ellenkezöjét irják.
Szeretném tudni ti milyen alkalmanként fürdetitek,az etetés hogyan történik(megszokott órában?vagy elötte van mindig?)
Ja és még egy pici gondom van vele amiokor elhoztam akkor pelusra volt szoktatva de miota nálam van nem megy a pelenkára hogyan szoktathatnám oda?Most 5 hónapos akitöl vettük azt mondta naponta egyszer vitte ki a kutyust 10-15 percre én ezt keveslem,vagy még most elég neki?Minden Jótanácsot szivesen fogadok.Köszönöm.
Otthon a szobában rakd föl a nyakörvet, és hagyd rajta. Először idegeskedni fog, lehet hogy ugat, de 5-10 perc és megnyugszik. Amikor már nyugodt, és nem ugat, menj oda hozzá és dicsérd meg nagyon, adj neki 1-1 finom jutalomfalatot, virslit, bármit, hogy érezze, az a helyes ha nyugodt, bármilyen nyakörv is van rajta.
Ha ezt már kigyakoroltátok, akkor rácsatolod a pórázt is,és bent a lakásban úgy csináltok, mintha lent sétálnátok, vezeted a pórázon.
Ha már ezt is ugatás nélkül csinálja, akkor jön a következő:
Szoktatok bent valamilyen játékkal játszani? Ha igen, vidd le a játékot sétához! Már nem lesz neki újdonság a póráz, mert már bent is gyakoroltatok, és bent már nyugodtan viselte. Játssz vele lent is, hogy megérezze, a kinti világban is ugyanaz a gazdi, ugyanazok a szokások, jó dolgok vannak, mint fent a lakásban. Játsszatok sokat, először persze hogy nem lesz felszabadult, de érezni fogod, hogy egyre inkább nem figyel arra, hogy idegeskedjen. Ha mégis lefekszik kint, és nem akar mozdulni, ne kiabálj vele, ne szidd, mert amúgyis félelmében csinálja ezt, és ha azt érzi már tebenned se bízhat, gondolj bele, hogy érzi magát... Ilyenkor a figyelmét kell elterelni, gondolkozz kutyafejjel, mi az, ami nagyobb érzelem a félelemnél... A kiváncsiság meg az öröm:) Szóval szereld magad föl játékkal, finom falatokkal, és legyél nagyon nyugodt és türelmes, mert nagyon sok gátlás lehet abban a kutyában, amit csak egy kiegyensúlyozott gazdi mellett lehet leküzdeni:)
Remélem segítettem:)
Amig még pici nem szabad gyakran fürdetni, kivéve ha pisis, kakis vagy sáros lesz a szőre. Nekem 4.5 hónapos yorkim van, eddig még csak 2x fürdött de szerencsére nem büdös.
Napi 3x kap enni, szinte mindig ugyanakkor. Ő Csak tápot kap, meg tanításnál jutalomfalatot.
Sétálni meg olyan gyakran viszem le ahogy csak tudom de sajnos meg igy is szenvedünk a szobatisztasággal. Egyébként minimum egy nap 3 séta kell egy kiskutyának.
Sok szerencsét a kutya neveléshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!