Egy csomó helyen hirdetem a menhelyeket. Miérz van h ennek csupa piros kéz az eredménye?
Nagyon szeretném támogatni a menhelyeket, de anyagilag nem állik úgy. Ezért próbálok máshogy segíteni.
Nagyon bosszant h feljövök ide és kb a kérdések fele hasonló jellegű: Tudtok jó *** tenyésztőt?
Az ilyenektől megszoktam kérdezni h miért nem választ inkább egy menhelyről egy kis árvát? És valószínű mindenki aki elolvassa nyom egy piris kezet mert már azt írja ki h ,,ez a válaszoló 34%-ban helyes válaszokat ad" ez nem lehet igaz! Az összes ember ekkora sznob?
Nekik csak az a fontos h tudjanak villogni a fajtiszta ebecskéjükkel ( menhelyen is vannak fajtiszták), meg hogy tudják kik voltak a szépszülei meg h ismerjék a tenyésztőt h tudjanak tanácsot kérni (szerintem nincs az a menhelyes aki egy segítségkérésre azt mondaná h boccs öreg ez már a te kutyád old meg)!
Ezek mind felszínes problémák!
Amin még kibukok azok az álszentek:
fogadj örökbe fogadj örökbe ( ezzel még nem is lenne semmi gond) csak a következő sorban kiderül h a múlt héten hoztak haza egy kölyköt a tenyésztőtől (azzal nincs bajom h mellette pártol hurrá én is ezért harcolok és azzal se lenne h tenyésztős kutyusa van èvekkel ezelőtt vették mikor még alig ismerték az emberek a menhely fogalmátde a kettőt egyszerre űzni kicsit furi nem?
Ti mit gondoltok erről? A kérdés bármelyik részéről.
Talán azért írhatta mert egy olyan gyerek mellé bárány lelkű türelmes bújós kutya, aki fajtáját tekintve is nagy %al ilyen lesz pl. golden retriver, labrador.
Nem véletlen rehab kutyák.
Menhelyes kölyök: nem tudhatod mi lesz belőle ha nagy lesz, nem tudhatod a vérmérsékletét és azt hogy hogy fog nagy %al majd viselkedni ha a gyerek nyúzza.
Menhelyes felnőtt: nem tudhatod milyen volt az élete és hogy neme kattan be valami, rá lehet-e bízni-e egy gyerekre.
Ilyen esetekben nem lehet lutrizni hanem céltudatosan keresel egyet a fent említettek közül, mert nem véletlen hogy a legtöbb rehab kutya olyan fajtájú.
És ugyanezért nem biztos hogy lehet velük sportolni is.
A legtöbb kutyafajtát anno egy bizonyos funkcióra tenyésztették, míg egy keverék lutri % esélye nem fér bele pl abba hogy beteg gyerek mellé kerüljön, mert ki kitudja...
22-es nem nemtudtam h akik csak villogni akarnak a kutyájukkal (gondolom te is h igy felcsaptal a vedelmukben) mentenek is kutyat.köszönöm.
ahogy azt se h versenyezni csak ivaros kutyaval lehet.
Egy kérdés: honnan veszitek hogy a kutya élvezi h egyik kiallitasrol a másikra hurcolod és sorra járod az összes versenyt.
Ez eredetileg nem arròl kéne szóljon h a kutya meg a gazdi ketten jolerezzek magukat es jot sportoljanak? Ehelyett...
És írta valaki h a menhelyi felnőtt keverékről nem lehet tudni milyen temperamentumu és estleg mitől kattan be... a menhelyen dolgozók, van olyan aki napi 24 óraban ossze van zarva a kutyakkal, azert megtudjak ezeket mondani! és a ,,bekattanós kutyáknak" van rehab ahol helyrehozzák őket ugymond.
Először is köszönöm kedves kérdező a lepontozást. másodszor,ha Te különbséget teszel fajtatiszta, és keverék között, akkor nem is igazán szereted a kutyákat!!!! A kiállitás, és a versenyzés is egy életforma. ugyanugy a kutyának, és a gazdának!!! És ezekkel a kutyákkal sokkal többet van foglalkozva, mint azt te valaha is eltudnád képzelni. És nem élvezik a versenyzést, a munkát????? Én ha a kutyáimmal nem dolgoznék 2 napig, rámbontanák a házat.
De nem is értem mit magyarázkodok!!! Sajnos iszonyú ostoba vagy!!!!
Kérdező szerintem itt te vagy az aki nem sokat tud a kutyáktól, annak ellenére, hogy engem is megvádoltál tudatlansággal a másik kérdésednél mint ezt a válaszolót is. Ma már esélye sincs nyerni olyan kutyának amelyik bármely versenyben nem mutatja, hogy mennyire élvezi amit csinál. Még a szabályzatban is benne van. Erről ennyit. Arról már nem is beszélve, hogy ugyan van egy-két dolog amire erőszakkal rá tudod venni a kutyát, de sok bonyolult trükkre erőszakkal sosem fogod rávenni, csak akkor ha ő is akarja és együttműködik.
Amúgy észreveszed, hogy te ugyanúgy elitéled a kutyákat és megkülönbözteted őket? Vagy neked jogod van hozzá, mert te a keverékek előnyére teszed? Az állatszerető ember minden kutyát szeret (de nem mindegy hogy melyiket tartja), a fajtatisztákat is.
Az a baj, hogy veled nem lehet vitázni, mert te csak ismételgeted amit gondolsz és nem sem hallasz másokat.
"Egy kérdés: honnan veszitek hogy a kutya élvezi h egyik kiallitasrol a másikra hurcolod és sorra járod az összes versenyt."
Mondjuk onnan hogy ismeri a kutyáját.
"Ez eredetileg nem arròl kéne szóljon h a kutya meg a gazdi ketten jolerezzek magukat es jot sportoljanak? Ehelyett..."
Még egyszer: honnan tudod hogy nem érzik jól magukat? Megsúgom: az a kutya amelyik nem érzi jól magát, az nem teljesít jól.
"És írta valaki h a menhelyi felnőtt keverékről nem lehet tudni milyen temperamentumu és estleg mitől kattan be... a menhelyen dolgozók, van olyan aki napi 24 óraban ossze van zarva a kutyakkal, azert megtudjak ezeket mondani! és a ,,bekattanós kutyáknak" van rehab ahol helyrehozzák őket ugymond."
Bekattanhat akár hónapokkal később is hogy kikerült a menhelyről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!