Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyészszemle helyett kiállítá...

Tenyészszemle helyett kiállítási eredmények?

Figyelt kérdés
A törzskönyvezésnél ugyebár ha az egyik vagy mind két szülőnek nincs tenyészszemléje, akkor rávezetik a kölykök törzskönyvére, hogy: "a szülők nem rendelkeznek az előírt minősítéssel". Létezik olyan, hogy egy kutyának "figyelembe veszik" a kiállítási eredményeit, és úgy mond az eredményei "kiváltják" a tenyészszemlét, és ez által a kölyköknek nem lesz felülbélyegzett törzskönyve?
2013. jan. 5. 23:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
figyelj az én fajtámnál lehet külön kérni tenyészszemlét az Elnöktől. Az a lényege, hogy min. 5 kutyát össze kell trombitálni. mondjuk ha nem jön össze akkor sincs akkora gond, mert max. kipotolod az összeget. ha már az ember ennyit költ, meg odafigyel, megérdemlik azok a kiskutyák, hogy tiszta legyen a papirjuk. Mondom olvasd el a tenyésztési szabályzatot, és hivd fel a Klub Elnökötöket, van-e lehetőség rendkivüli tenyészszemlére.
2013. jan. 6. 08:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Hát a tenyészszemle minősége erősen függ a fajtától és az országtól is. Nálunk az én fajtámban 5 perc a tenyésszemle és sokszor egy olyan bíró csinálja, aki szerintem nem is ért a fajtához és nem is szereti a fajtát. Ugyanennek a fajtának a német tenyészszemléjét 3 egymástól független tenyészbíró véleménye alapján adják és a körme színétől a szőre végéig mindent papíron pontoznak, ezen túl wesenteszt van idegen emberekkel, városi vizsgával. Ott majdnem fél nap egy tenyészszemle. Remélem, hogy most az új törvény szerint alakult tenyésztő szervezet is bevezeti nálunk a német tipusú tenyészszemlét, vagy legalábbis valami ahhoz hasonlót!
2013. jan. 6. 09:24
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Elvben az "új" szervezetek a standard adó ország tenyésszemléjét fogják átvenni (ez van a törvényben) Hát nálunk a standard adó országban nagyon sok a foghiányos kutya és kevesebb az elvárás mint itthon... szóval nekünk visszalépés lesz.
2013. jan. 6. 11:31
 14/14 A kérdező kommentje:
A rendkívüli tenyészszemle jó ötlet...utána járok a dolognak, köszi...jó lenne, ha összejönne, de úgy tudom január elsejével sok változás állt be...
2013. jan. 6. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!