Benti kutyából kinti - mi fog történni?
Semmiképpen ne szökhessen meg, mert ha meg tud, akkor meg is fog, csak kíváncsiságból vagy tüzelő szukáért, ez elsődleges, ha kertben akarsz kutyát tartani! Egyébként normális idegrendszerű és szocializált kutyák nem szoktak sokkot kapni egy új helytől. Pár nap alatt rájön, hogy megvagytok, csak bent a házban. Amivel gond lehet, az a kevesebb foglalkozás. Szerintem jobban menne neki az átállás, ha nyitott ajtónál lenne eleinte a kertben, eseleg bent alhatna a házban, így nem lenne hirtelen elzárva mindenkitől.
Az én kutyámat öt évesen szoktattam kertbe, mikor páromékhoz költöztem; semmi gond nem volt vele, bár ő ivartalanított szuka és szökésbiztos a kerítés. Egy ajtó mindig nyitva van, ha olyan az idő, ki-be járkálhatnak az ebek, éjjel pedig bent alszanak. Volt már, hogy a kutya magától maradt kint éjjelre, vagy direkt hagytuk kint, és semmi gond nem volt.
Ezen felül ha hirtelen kirakjátok a hidegbe, akkor megfázhat, a labi nem olyan nagy szőrű kutya, de ha van jó háza és be is megy, akkor nem lesz gáz.
Sziasztok, köszi az infókat!
A szituáció az, hogy nagy lakásból feloszlik a család, nekünk is költözni kell, és én viszen a kutyust. Csak albérletbe tudunk menni, nem szeretném 30nm-es lakásba vinni, senki nem is enged ekkora kutyát albérletbe, lakásba... a bibi csak az, hogy a kertes házak tulajdonosai sem óhajtják engedélyezni a kutyatartást a házban. Nehézség, hogy 2 főre kicsi házat nehéz találni - a tulaj azt szeretné hogy ne lakjon benn a kutya. Ezért lenne fontos, hogy kiszokjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!