Kutyavásárlás? Vegyek vagy ne vegyek?
Bocsánat a hülye kérésért, de nem engedte máshogy feltenni!
:)
Nos a helyzet az hogy jelenleg nincsen kutyám, külföldön dolgozom (Ausztriában) És mivel mindig volt kutyám ,azt mondtam most amíg pár évig kint leszek nem lesz , mert dolgozom, de nem bírom kutya nélkül ... Egyszerűen bele őrülök! A párom elég "nehezen" érti meg,talán mert ő nem annyira kutyafüggő mint én. Úgy döntöttem veszek egy kutyust,mivel mindig is Amerikai bullom, és Staffordom volt , most is azt néztem, találtam is egy megfelelő kutyust, Törzskönyvvel , Chippel, adás-vételivel ... Megfelelő oltásokkal ... 12 hetesek a kicsik! De valahogy félek "nagy" kutyát venni ... Viszont a kistestűek valahogy nekem nem "jönnek be" .... És olyan kutyust szeretnék amilyenre vágyom! Szabad udvar van,igaz nem zárt, de egyedül nem lenne kint , Csak 9-től max 3 ig lenne egyedül .... Este 1-1 órára ha be kell ugranom melóba heti 2x ... Tehát a délutánt szinte mindig itthon töltöm, ha én nem akkor a párom itthon van 2-től 5ig. A Munkahely egy nagy hotel , ott dolgozunk és ott is lakunk ... Vélemény ? :/
Szerintem is nyugodtan.
Ne félj a nagy kutyától, szinte olyanok mint a kicsik csak nagyobb kiadásban. Ha rendesen megneveled, szocializálod semmi gond nem lehet vele.
Milyen kutyát akarsz? Miért fész "nagy" kutyát venni?
Az idő beosztással,hogy mennyit vagy otthon azzal nincs gond szerintem. 9-től 3-ig igazán nem sok idő amit egyedül kéne tölteni, az teljesen oké.
A hotelben ahol laktok/dolgoztok ott lehet kutyát tartani?
Azért előtte beszéld meg a pároddal , ne az legyen,hogy csak úgy beállítasz egy kutyával. :)
Amúgy igaz, sose lehet tudni mi lesz holnap, gondolom ha vissza költöztök vagy máshova akkor a kutyát is viszitek.
Meg ha már van valakinek kutyája úgy alakít mindent,hogy már belekalkulálja,hogy ott a kutya és az ő érdekeit is figyelembe veszi és úgy hoz meg egy-egy döntést.
Azon kivül olyan kutyát válassz amitől nem félsz,mert ezt még mindig nem értem hogy gondoltad a kérdésben. :D
Mindig Staffom volt , tehát nem magától a fajtától félek ... Értek a fajtához, mindig nagy kutyás voltam :)
Arra értettem a "félek-et" hogy amíg kicsi minden képpen lakásban lenne, és míg dolgozom addig nem e lenne rossz neki egyedül ... A párom tudja h szeretnék kutyát, tisztában van vele , mikor megismerkedtünk én közöltem vele, hogy nem vagyok hajlandó közösen kutyát venni, és nem vagyok hajlandó kutya nélkül élni, ugyanis nem tudok! Sajnos 2x megjártam és 2 exem vitte el 1x a Staffim és az Amerikai bulldogom amikor szakítottunk, utána pedig a másik exem vitte el a Labradorom és a Staffom ... Tehát bele fáradtam kicsit, nem is volt kutyám 1 évig , most viszont szeretnék , de Chipp a nevemen reg. Olt.könyv is , és a tenyésztő az velem köt adásvételt ... ! Párom talán gondnak látja , nem tudom ,de minden délutánom egyedül töltöm ... mivel nem ismerem a várost, nincsen kedvem egyedül kimozdulni, sem sétálni ... De a kutyával más lenne, hiszen nem lenék egyedül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!