Kerti kutyából szobakutya?
Ezek szerint még soha nem sétált. Én inkább attól tartanék, hogy félni fog a nagyvárosban, mert nem szocializáltad megfelelően és a nevelés is kimaradt, így benned sem fog tudni megbízni. Agresszív lesz más kutyákkal, vagy rettegni fog tőlük, megint csak azért mert szocializálatlan, neveletlen. És nem fogod tudni megfelelően lemozgatni, mert pórázról elengedni így nem lehet sajnos.
De egyébként az a helyes, ha magaddal viszed! Az, hogy veled lehet a lakásban, rengeteget fog segíteni a kutyán, a viszonyotokon is. Viszont nagyon ajánlom, hogy keress fel majd (vagy akár már most is) egy nagyon jó sulit, ahol a problémákat tudják kezelni, tudnak neked segíteni abban, hogy megfelelő legyen a viszonyotok. (Olyan sulit, ahol nem a munkán van a hangsúly és ahol mindig póráz nélkül zajlanak a foglalkozások. Ott garantáltan a kutya-gazda kapcsolat az első.)
Köszi az eddigi válaszokat. Leginkább én is a sétától félek, hogy nem tudom majd levinni, meg vergődni fog a pórázon. Elég nagy kertünk van, szóval a mozgásával nincs gond, annyit fut amennyit akar. Látszik a lábán, hogy izmos, mert minden nap fut a labda után. :)
Szakemberre én is gondoltam, lehet el fogom vinni, ha elköltöztem. Attól is félek még, hogy ha le is viszem sétálni, félni fog más emberektől, vagy ha leveszem róla a pórázt el fog szaladni, mert megijed az autóktól meg a járókelőktől. Remélem nem lesz vele nagy gond és meg fogja szokni a helyet. Addig is olvasgatok ilyen fórumokat,cikkeket, h mindent jól csináljak. Mondjuk nekem is meg kell majd szokni a nagyvárost, meg a tömeget, mert ez elég pici város. :D
Ha mindenki azt mondja, hogy ugorj a kútba, megteszed??
Ne a többiekből indulj ki. Nem a kert hiánya miatt kell a séta a kutyának, hanem a gazdival való közös akció, a többi kutyával való ismerkedés, játék, új szagok és ingerek miatt!
Budapest külső kerületében élek nagy kertes házban. A kutyám annyit fut, hogy ha kutyával mennek el előttünk, a kerítéshez fut és csaholva ugrál.
Emellett naponta kétszer!!! sétál. Lakásban csak alszik.
A helyedben már MOST elkezdeném beszoktatni a lakásba - éjjel és nappal, ha otthon vagy, vidd be magadhoz...tanítsd meg, mit tehet és mit nem.
Sétáltasd pórázzal először a kertben, tanítsd meg laza pórázon járni. Gyakorold kajával-játékkal a behívást. Aztán ezeket mind-mind a sétákon is gyakoroljátok.
Már most lehetne arra is szoktatni, hogy a lakásban egyedül nyugodtan pihenjen. Erre egy kimerítő séta után kerüljön sor először.
8 hónapos kb. a kutyád...még nem vagy nagyon elkésve a neveléssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!