Valóban elhiszik egyesek, hogy itt Cesar Millan nyugodttá tette a kutyát? Inkább idegroncs, nem?
Figyelt kérdés
Leszögezem, hogy sok módszerét nagyon hasznosnak tartom, ért a kutyákhoz stb., de az kicsit vicces, hogy a csupa stressz, kifáradt állatra be akarja magyarázni, hogy nyugodt megadó. Ez a videó az: http://www.youtube.com/watch?v=IjLDQmgYd-s (Aki nem akarja végignézni, tekerjen 8:30-hoz) A tulajdonosok később továbbadtak a kutyán, nem működött a módszer. Az külön plusz, hogy a kutya az elején teljesen elkerülő magatartást tanúsít, ő kényszeríti bele az agresszióba.2013. jan. 3. 13:12
11/38 anonim válasza:
Azért egy dologban egyetértek a pasival: első és legfontosabb dolognak tartja a kutyák alapos lemozgatását, a hosszú sétát. Utána jön a fegyelem. Nyilván ez logikus, mégis sok gazdi úgy akar fegyelmezni, hogy max napi fél órát sétál, a kutya meg tele van energiával. De a részletes magyarázatait én is zavarosnak tartom. Talán mert nem tudja jól szóban kifejezni magát angolul?..
12/38 A kérdező kommentje:
Nekem őszintén Victoria még unszimpatikusabb. Mikor Dieselről van szó, egyből elviszik ivartalaníttatni meg ilyen hülyeségek, holott simán csak meg kéne nevelni. Én valahol a kettő között helyezném el a megfelelő nevelési módszert. A csak pozitív megerősítés szerintem ugyanúgy hülyeség, mint a csak tekintélyelvű nevelés.
2013. jan. 3. 15:02
13/38 anonim válasza:
Én a hagyományos nevelésben hiszek. Ha jót csinál, meg kell dicsérni, ha rosszat, meg kell szidni. Mindezt következetesen. Így tekintélyed is lesz, és tudni fogja a kutya hogy mi jó és mi rossz. Nem kell ezt szerintem túldimenzionálni.
Az pedig tény hogy sokat kell mozgatni, sétáltatni.
14/38 anonim válasza:
Na nekem pont ez ez egyik nagy hiányom, hogy CM csak a mozgatást erőlteti és nagyon ritkán esik szó az ösztönszintű lefárasztásról még ritkábban a tanítással történő szellemi munkáról. Persze az USA-ban, ami az elkényelmesedett emberek hazája kár is lenne azt javasolni, hogy aktívan foglalkozzanak a kutyával, ott még a fizikai lefárasztásra is a futópadot használják (ami valahogy minden lakás alagsorában ott virít).
15/38 A kérdező kommentje:
Igen, a mozgatásban és még azért jópár dologban igaza van, nem mond hülyeségeket.
2013. jan. 3. 15:16
16/38 anonim válasza:
A mozgás nem számít annyira. Persze kell, de a szellemi fárasztás ezerszer lényegesebb, az, hogy dolgozzon agyilag, kommunikáljon a fajtársaival. Jobban le is vezeti az energiáit, feszültségeit a kutyának, mint az, ha 2 órán keresztül csak futtatják. Ezt sajnos mind a ketten elfelejtik, Victoria is és Millan is.
17/38 anonim válasza:
Én tegnap döbbentem meg nagyon, mint friss kutyatulajdonos.
Egy órán keresztül tanultunk a kutyával otthon a lakásban. Úgy kifáradt utána, hogy oldalra dőlt és aludt reggelig. Még az esti sétájára sem volt hajlandó lejönni. Mintha két órát futott volna, pedig csak egy óra tanulás volt...
18/38 anonim válasza:
10-15 perc jól megtervezett szellemi munka sokkal többet ér, mint akár 4-5 óra aktív mozgatás.
19/38 A kérdező kommentje:
Igen, ez sok fajtánál így van, de nekem pl. huskym van, és nála igenis fontosabb a fizikai fárasztás, mert hatalmas mozgásigénye van. De általánosságban igazatok lehet.
2013. jan. 3. 15:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!