Múltkor olvastam itt, hogy ha a kutya megnyal egy embert, főleg a száján, akkor ezzel azt fejezi ki, hogy ő a falkavezér. De mi van, ha a vendéget nyalogatja?
Én írtam azt, amit a kérdésedbe megfogalmaztál. Ha a vendéget is megnyalja, akkor az azt jelenti számomra, hogy egy hihetetlenül barátságos, kedves, közvetlen, felszabadult, nyílt és barátkozós kutyáról van szó, akit nagy eséllyel még sosem ért rossz tapasztalat az emberekkel kapcsolatban (persze lehet éppen pont a fordítottja is- egy nagyon rossz esemény kedvesebbé teszi a kutyát).
Igen, azt jelenti, hogy a rangsorban még a vendég is felette áll, de azért ennyire szigorúan nem kell venni a dolgot. Lehet, hogy ha mondjuk a vendég megdögönyözné, vagy mondjuk megfogná a farkát, azt már nem hagyná. Az ilyen típusú közvetlenségben a pillanatnyi figyelemfelhívás és a kedveskedés, csokipuncsolás is benne van, nem 100%-ig ösztön-falka dolog játszódik le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!