Gond lenne a kutyusnak, ha egy hetet nálunk, egy hetet a másik gazdijánál töltene?
Ha anyukád nem engedi, hogy állandóan nálatok legyen akkor nem sok értelme van kutyát tartani. Gondolom vele laksz tehát az, hogy alapvetően a barátjánál lakik a kutya és csak néha viszed haza magatokhoz nem olyan, mintha saját kutyád lenne, ráadásul a kutyának is stressz, hogy időnként kiszakítják az otthonából.
Ha kutyázni szeretnél ám nem lehet saját kutyád jó megoldás lehet kilátogatni a helyi menhelyre és megkérdezni, hogy segíthetsz-e időnként pl. sétáltatással, szőrápolással, játékkal, természetesen anyukáddal együtt. Hátha lesz ott olyan kutya amit ő is megszeret és végül megengedi hogy hazavigyétek.
Én is csak azt tudom javasolni, amit az előttem szólóak megtettek. A kutyának kell egy fix hely. Egy hét itt egy hét ott nem működik. Folyamatosan stresszelné. Ha meg mondjuk hosszabb időt lenne az anyukád barátjánál, mondjuk 3 hetet, 1 hónapot, és utána meg nálad egy rövidebb időszakot, pár napot, vagy egy hetet, akkor amikor nálad lenne csak egy szomorú kutyát látnál aki azt az embert keresi, és azt az embert hiányolja akivel több időt tölt.
Saját tapasztalat:
Van egy fekete labrador retrieverem, majdnem ugyanolyan mint amilyenről te írtál, csak az enyém rövid szőrű és fekete.
Szóval tavaly még kollégista voltam és úgy alakult, hogy 3-5 hetet nem voltam otthon és utána hazamentem egy hétvégére. Szüleim mondták, hogy mindig amikor visszamentem a kollégiumba 1-2-3 napig nyüszített sirdogált napközben.
Amúgy tetszik, hogy végiggondolod a dolgokat, és nem csinálsz hülyeséget. Hány éves vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!