Vezényszóra, fekvésből miért ül fel nehezen a kutyám?
Mert neki az "ül" nem a pozíciót jelenti, hanem a folyamatot amikor leteszi a fenekét, tehát amikor fekvésből ülteted, akkor azonos vezényszóra ellentétes viselkedést kérsz.
Amúgy be lehet általánosítani, de nekem könnyebb volt ezt megtanítani és egy másik vezényszóra tenni.
Ezzel én is mit szenvedtem, szenvedek. Ülésből gyorsan fekszik, de fekvésből sokszor lassan és csak félig ül fel.
Ha a kutyád nem tudja a felülést, akkor megvezetéssel, kajával mutatva tanítsd meg neki.
Ha már tudja, mint az én kutyám, csak lassan-nem teljesen ül fel, akkor segíts neki. Állj be mellé úgy, hogy a jobb kezed felé essen a feje. Fektesd le, jobb kezedben fogj kaját-labdát. És a vezényszó elhangzásakor gyorsan emeld a feje felé a jutalmat egy hirtelen mozdulattal. A vezényszó is biztató magas hangú legyen és amint felpattant, azonnal add a jutalmat.
Aztán folyamatosan fordulhatsz be a kutya jobb oldala felé, hogy már láb mellett is felpattanjon. Itt is adhatsz segítséget, kezeddel a feje fölé rántod a jutit és felüléskor megkapja.
Illetve még segíthet, ha bal lábaddal megpöckölöd a mellső lábait, ez lehet egy kis jel akár versenyeken is, messziről nem is veszi észre a bíró :)
Ezeket alkalmazom én is össze-vissza...tréningen már egész jó a dolog, de versenyen nem...ezért a legutóbbi versenyen adtam inkább plusz testjelet...NAGYOT :D
Kedves 8-as!
Leírnád a Te módszeredet, ami tuti biztosan használ?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!