Hogyan lehet lenyugtatni a kutyát? Szegényke fél a petárdázás miatt.
kellett volna kérni előre gyógyszert,én is minden évbe ilyenkor kérek nyugtatót,doki xanaxot ad ilyenkor,félbe kell törnöm aztán adagolni szükség szerint.
Most annyit tudsz hogy ne tápláld a félelmét,ne nyugtasd,be babusgasd,próbálj fegyelmezett maradni,és hagyd rá a dolgot.
Még most menjetek le egy fárasztó nagy sétára,de tényleg akár fussatok bármi csak fáradjon le,este meg csinálj háttérzajt amennyire tudsz hogy elnyomja kicsit a hangokat.
Vigyétek be, és valaki mindig legyen vele, simogassátok, foglalkozzatok vele, különösen éjfél körül. Semmi esetre se hagyjátok magára. Ha vele vagytok, megnyugszik egy kicsit.
Én ilyenkor mindig beengedtem a kutyámat, leültem mellé a padlóra, és simogattam, hogy ne féljen annyira.
Kvittagirl-nek teljesen igaza van, 100%-ban egyetértek vele. Nem is tudok már mit írni...:)
A második válaszolóra viszont ne halgass. Igaz, hogy megnyugtatja valamennyire a kutyát a gazdija jelenléte, de NEM KELL SIMOGATNI! Mert azzal csak megerősíted abban, hogy jó amit csinál, igenis félni kell a petárdától, tűzijátéktól, remegni kell és sokkot kapni. Ezt nem szabad!
Kedves 2. és 3.! na, így kell tökéletesen elrontani egy kutyát, és még félősebbé, ijedősebbé tenni...
Foglalkozni kell vele, ha tud az ember, mert nem kapott szinte sokkot a kutya, mert a játék/tanulás elvonhatja a kutya figyelmét, de kétlem, hogy szilveszterkor bárki tudná tanítani a kutyát, pláne, ha félős az egyed...nem lenne képes koncentrálni sem a gazdira. Simogatni, babusgatni, nyugtatgatni, gügyögni neki, dédelgetni viszont már mondhatni egyenesen TILOS, már leírtam miért.
Ha fél a kutya, akkor a simogatással még ráerősítesz....
Én anno az első szilveszterkor fogtam a kutyát és kivittem magammal az erkélyre. Durrogtak ezerrel mindenfelé (belvárosban lakom), de látta, h nyugodt vagyok, szóval őt se érdekelte. Második szilvesztert konkrétan átaludta és még nyűgös is volt, hogy mit csörömpölünk a poharakkal. Most is itt van mellettem, alattunk a három hülyegyerek már fújja a dudát kinn meg megy az égzengés, ő meg alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!