Miért ugat meg minden (főleg kicsi) gyereket 1 éves yorki kutyusom?
Mert ivartérett és lassan mindenkin felül akar kereülni. Természetesen a gyerekekkel kezdi.
Általánosságban:
Nagyon szépen kérek minden yorkie-s, hogy értsék meg, nem a kutyáikkal van baj. Azzal van baj, hogy egy 80 kilós kutyánál természetes, hogy kiképzést ad neki a gazdi, kutyaiskolába viszi, mert másképp nem bír vele. De ez ugyanilyen fontos lenne egy 3 kilós yorkie esetében is. Hogy tudjon viselkedni az idegen emberekkel és ami még fontosabb, hogy tudjon viselkedni más kutyákkal.
Mert ha egy yorkie ugat, vicsorog egy dogra, akkor könnyen el lehet onnan húzni (és lehet nevetni, hogy kis méregzsák), de a dognak teljes jogában állna helyretenni a yorkiet. A legtöbb nagy kutya mégis jólnevelt és nem teszi.
Ugyanez vonatkozik az idegen emberekre. Ha egy kutya (bármilyen) emberre ugat, vicsorog, akkor az veszélyes. Ne azon aggódj, hogy a kutyád megijed, hanem azon, hogy a kutyád támadhat. Tanítsd, neveld, szoktasd kutyákhoz, vidd suliba.
"Azzal van baj, hogy egy 80 kilós kutyánál természetes, hogy kiképzést ad neki a gazdi, kutyaiskolába viszi, mert másképp nem bír vele."
Szerintem ez nem baj!!!! Ennek kellene természetesnek lenni. Éppen hogy a sok elhanyagolt, idegbeteg, rosszul kezelt kutyával van a baj szerintem.
én első
Bocs, rossz helyen volt a pont. Úgy értettem, hogy a 80 kilósnál természetes, de a 3 kilósnál nem. És ez a baj. Mert úgy gondolgák a gazdik, hogy elég, ha vissza tudják rángatni a pórázon.
Kissé durván de megkaptad az előző válaszolótól!
Igen is ha 60kg os a kutyád a 60 dkg os akkor is kell kutyasuliba vinni . Mert egy Yorki is tud kárt tenni az emberben , és ez nem vicces tényleg , nekem is van 1 francia buldogom meg mellette van 2 hatalmas kutyám is és mégis tud viselkedni , nem ugat ok nélkül soha egyik sem .
KUTYAISKOLA !!!! Nem fogják a nagyok megenni mert a te prüntyőkéd csak 1 kg os .
Attól még ugyan olyan kutya mint a többi , semmivel sem másabb , na jó de egy csitfasz kis méregzsák akinek nagy a pofája de ha egy nagyobb kutya csak rálép már annyi neki , meg ha szél megfúja mert mama elfelejtette ráadni a pulóvert akkor másnak beteg lesz.
DE ez a Yorkisok hibája !
Neki is van szőre , nem hal meg ha nem raktok rá ruhát és nem csináltok belőle bohócot.
Azért, mert yorki. Kicsi, komplexusos, gyenge idegrendszerű fajta, akit ráadásul gyerekként kezelnek, és ráhagynak mindent, ami csak ront az alapból sem rózsás helyzeten. Nem bántásból mondom, de ez sajnos tény: a yorkik és gazdijaik nagy részére ráillik ez a leírás.
Az előzőkkel meg mélységesen egyetértek: egy pár kilós kutya viselkedése nem okozhat problémát, hiszen fizikailag könnyen kezelhető állatról van szó. Neveld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!