Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajta kutya a dominánsa...

Melyik fajta kutya a dominánsabb általában?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, h a dobermann, vagy a rottweiler a dominánsabb általában? Melyikkel könnyebb a kamaszodás? Tudom ez általában a gazdi határozottságán is múlik, de mégis melyik?

2012. dec. 27. 11:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Te csak azt felejted el, hogy nem egyféle kutya létezik. Kinek a pap kinek a papné. :) Vagy te komolyan csalódott lennél, ha egy katona/rendőrkutyát nem engedhetnének el nyugodtan egy csordányi óvodás között? Nem csak kedves családi kutyuskák vannak a világon és ez nem szokta máskor zavarni az embereket. Na nem mintha én ilyen kutyát tarthatnék sajnos, de a megfelelő óvatossághoz bőven elég már egy komolyan high drive-os őrző-védő sportkutya is.... Ez a felelősségteljes gondolkodás (a szájkosár). Nálad talán főbenjáró bűn amiről beszélsz, de nekem más az ízlésem. Nálam pl az a főbenjáró bűn ha más kutyákat vagy állatokat akar megölni (nem támadni), amin egyesek simán átsiklanak, sőt még örülnek is neki... És NEM arról beszélek, hogy én hagynám vagy akarnám, hogy bárkit is megtámadjon ok nélkül, csak arról, hogy nem lennék öngyi a tudattól, hogy egy kutya nem 100% emberbarát. Meg mondjuk, persze nem megbüntetném, de az tuti, hogy csalódott lennék, ha a kutyámnak pl nem jutna eszébe emberre támadni ha az bántani készül mondjuk. Ami persze teljességgel elképzelhetetlen (hogy ne jusson eszébe). :) Különben sincs az égegyadta világon 100% megbízható kutya, akárki akármit mond, annál az egyszerű oknál fogva, hogy semmi sem tökéletes. Az a dobermann ezernyi oknál fogva cselekedhetett úgy ahogy, és abból csak egy az, hogy agresszív. És az, hogy más a véleményünk, nem azt jelenti, hogy te lehetsz csak otthon a kutyanevelésben. Hidd el eléggé otthon vagyok a dologban, és betartom amit muszáj, de azért a saját ízlésem és fantáziáim had maradjanak már meg.
2012. dec. 29. 11:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Te tudod, hogy neveled a kutyád, nekem aztán édesmindegy. Mondjuk nem tudom, ki beszélt itt támadásról, többször is leírtam, hogy az oktató nyugodtan sétált mellettük, senki nem támadt senkire. Gondolj bele, mi lenne a farkasfalkában, ha az egyik tag csak úgy támadást indítana egy állat ellen az alfa beleegyezése nélkül. Káosz. Mindenesetre te tudod, mit engedsz meg, és mit nem. Nálam az emberek és állatok elleni agresszió elfogadhatatlan (természetesen normál esetben, nem akkor, ha megtámadnak, ahogy írtad).
2012. dec. 29. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!