Bishon havanese vagy yorki?
Nem azért kell a törzskönyv ahhoz a kib@szott kutyához h mehess vele kiállításra, hanem h legyen GARANCIÁD a kutyára. Nem értem, komolyan nem értem. Az emberek képesek 2-300ezret költeni egy tv-re, ami 2 év múlva már elavul, de egy kutyára, ami 10 évig legalább mellettük lesz, arra sajnálnak 80-90ezret....Ép ésszel fel nem bírom fogni....
Vesznek valami genetikai hulladékot (és mielőtt nekem támadna valaki, full keverék kutyám van), és kiakadnak, h több 100ezer az, h életben maradjon, mert légcsőszűkületes, mert patellás, mert kicsi a szíve, mert fejletlen a tüdeje, mert minden baja van.....
A havanese persze, kevésbé makacs mint a yorki (hiszen a yorki terrier), de ő is az. Mind a kettőnél nevelés kérdése. Kutyakozmetikus tanuló vagyok (most fogok végezni), elég sok átment a kezeim közt mind a két fajtából.
Fontos mind a két kutyánál, hogy folyamatosan legyenek kozmetikázva. Rengeteg odafigyelést és nevelést igényelnek.
Fontos: Nevelni, Nevelni, Nevelni, különben gondok lesznek.
Havenesezel könnyebb, de nem sokkal. Inkább az fog dönteni valószínűleg, hogy melyik kutyuba szeretsz bele.
Mindenképp jó minőségű táppal kell etetni ( nem pedigree, chappi, friskies, darling és hasonló) folyamatosan fésülni kell a szőrüket (heti 1szer).
Ha van bármi kérdésed szívesen segítek, írj nyugodtan üzit.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!