Körűlbelűl melyik kutyafajtát lehet a legeslegdrágábban beszerezni tenyésztőtől?
Minnél ritkább,annál drágább.
Egyébként ez relatív,van olyan fajta,ami itthon átlagban 100-150ezer. Külföldön 1000-3000€/$, és fajtán belül van olyan egyed,amiért akár sok 10000.€/$ ajánlanak.
Etz egyébként mindent fajtára igaz.
Amiből kevés van, az mindig drágább. Azért van kevés, mert kevesen tenyésztik, vagy azért mert nehezen szaporodik és így magas a "kölyök születés" költsége? Utána lehet járni, mennyi az alom költsége és megtudod miért olyan drága.
A tenyésztés nem a kiskutyák születésével kezdődik. Előtte sok minden történik még, csak arra senki nem figyel.
A versenyeztetett agarak (mint a versenylovaknál) ára elérheti a csillagos eget, de ez már nem a házikedvenc kategória.
(magyar agarat találsz az interneten 20-40ezer forint körül is)
Kérjél bármilyen kutyafajtát én tudok neked drágábban szerezni.
Az angol bulldog alap áron is 100-150ezer forint, de hallottam olyat,h neves tenyészetből, híres-neves külföldi párosításból több száz ezerért adták a kölyköket. De pl az ausztrál juhász kutya ára is 200ezer, sőt évekkel ezelőtt bullmasztiffról hallottam,h 250ezerért (is) kapni.
Sokszor ezek a fajták nehezen tenyészthetők, nehezen vemhesülnek meg a szukák, nehezen fedeznek a kanok, ráadásul nem képesek (mind) természetes úton elleni, így császározni kell őket, ami ugye "behatárolja" egy kutya vemhességeinek számát.
a Crufts-on nyertes ( angol kutyakiállítás )kutyák kölykeinek ára sokszor az 1 000 000.-ft is meghaladja !
az ár, a pedigrétől függ !
a fajták közül nem a legritkább a legdrágább !
( egy harci kutya ára ,egy gazembernek sokat ér ,mert sokat kereshet vele )
Obama ( usa elnöke )lányok kutyájának a testvéreit biztos nem olcsón adták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!