Csak az idegent ugatja meg, nem agresszív, nem támadó, csak tartózkodóan hátrál és ugat, de vajon miért? Félelemből? Mitől lehet ez? és mi a megoldás, hogy barátságosabbá váljon?
a kutyám, minden hozzánk bejövő idegent megugat, az utcán nem, csak a lakásban .
idegenekkel szemben magabiztos és barátságos. Közepes temperamentumú, engedelmes.ezt irták a fajtára ( berni pásztor )
Ha a lakásban ugatja meg az idegent, akkor őrzi a területét, és jelez a falkavezérnek, hogy illetéktelen behatolás történt. Ez egy teljesen normális reakció a kutya részéről, hiszen véd.
A hátrálás jelenthet némi félelmet is, de a pontos mozgást és reakciót látni kéne ahhoz, hogy el lehessen dönteni, fél-e, vagy támadni akar, és hátrálással gátolja ezt magában.
Szerintem ennyi bizalmatlanságot érdemes meghagyni a kutyában. Amikor az enyém ugatja éjszaka az utcán randalírozókat, és kimegyek finoman rászólni, mindig olyan értetlenül és bocsánatkérően néz: jajj, gazdi, hiszen én csak rád vigyázok! Én félek letörni az én kutyámban ezt a természetes, helyénvaló területvédelmező ösztönt.
A feladatot: ha jön az idegen, mindig menjen oda a kutyához, vagy hagyjátok, hogy ő menjen oda és szagolja meg. Az idegen szóljon hozzá 1-2 kedves szót, és simogassa meg. Ha a kutya kedvesen viselkedik és csóvál, dicsérjétek, jutalmazzátok meg. Így bizalmat tápláltok bele az idegen emberek felé. Ülhessen oda a társasághoz, esetleg az idegen kérjen tőle egy "ül"t, egy pacsit, jutalmazza meg.
Mivel a gazdi hozza be az idegent a falkába, a kutyának kötelessége lesz elfogadni, hogy más is van a házban.
Szerintem a szidás és a helyére küldés ilyenkor nem megfelelő nevelési mód, hiszen ezzel kizárod a kutyát a falkából, és dekódolsz egy természetes viselkedést, ami zavart okoz a kutyában, még bizalmatlanabb lesz.
az utcán símán odamegy minden kutyához,imádja a gyereket ,és érdekes módon az idősebb nyugodt embereket .
viszont ,mintha egyes embercsobortokat alapból utálna ?:)
az ugatás nem nyogtalan -félős ,és a testtartása is barátságos, csak mindha féltékeny lenne .
abból gondolom, hogy 4-5 hónapos koráig kényeztetve volt, és talán kicsit rosszul is kezdtünk a neveléséhez .
de tanulunk,és tanítjuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!