A kutyám megevett egy tábla csokit az előbb. Lesz valami baja? Mit tudok csinálni?
Nem tudom, nálatok hogy van, de az én kutyám, aki egyébként tökéletesen jól nevelt, tudja hol a dolga, meg van kattanva, ha csak megérzi a csoki illatát.
Nem kell ahhoz az orra alá tuszkolnom, hogy sírjon érte. Nem bánt ő senkit, de ha tudja, hogy van otthon, de ő nem kap - ez mennyiségben egy kocka szokott lenni - akkor konkrétan depressziós lesz, állhatok a fejem tetejére, hozhatom a kedvenc játékait, vagy a kutyanasikat, kb tojik a fejemre. Rám néz, azzal a "te meg vagy kattanva, hogy ki akarod ezzel szúrni a szemem?" nézéssel, és folytatja a depizést.
Ezt találtam neked:
Egy 4kg-os kutya halálos dózisa tehát: 30 gramm fekete csoki, 90 gramm félédes és 270 gramm tejcsokoládé.
Egy 12 kg-os kutya esetében ez az adag: 90 gramm fekete csoki, 270 gramm félédes és 810 gramm tejcsokoládé.
Egy 30kg-os kutya esetében 200 gramm fekete csoki, 600gramm félédes csoki és körülbelül 1700 gramm tejcsokoládé jelenti a halálos dózist.
Mivel egy tábla csoki átlag 100 gramm, nem kell aggódnod.
Ha kiskorodban megosztod vele a csokit vagy akár nagy korodban azért az nem egyenlő azzal,hogy befal egy táblával.
Tudom hogy sokan adnak a kutyájuknak csokit sőt én is adtam már pici darabot, de azért nem ár tudnia mindenkinek,hogy egyáltalán nem kutyának való :)
Szóval a 2 tábla csoki az már elég nagy mennyiség lenne, azt semmiképpen se !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!