Hogy szoktassam le az ugatásról?
Szia!
Nekem úgy sikerült leszoktatni a kutyámat, hogy mikor ugatott szünetet jeleztem a kezemmel és mikor továbbra is ugatott akkor játszottam a besértődöttet, ő odajött hizelegni és egy idő után rájött hogy nem szabad ugatnia ha jelezek neki.:)

át kell venni tőle a vezéri pozicióját. hosszú lenne ezt most leirni. vidd el suliba, vagy olvass el pár kutyaneveléssel kapcsolatos könyvet. ajánlom Jan Fennell könyvét: Hallgassunk a kutyánkra, amit az interneten is megtalálsz.
addigis kerüld az ilyen helyzeteket (séták alkalmával), de ha mégis belecsöppensz, akkor maradj nyugott vezesd tovább a kutyát. ha a keritésnél ugatja a járókelőket, vagy bármi mást, akkor mennj oda (nyugodtan, határozottan), mutass meg neki egy jutalomfalatot, ha rád figyel add neki. közben szólitsd a nevén. vezesd el a falattal a "veszélytől". minden alkalommal egyre távolabb. végül már csak magadhoz kell hivni és abbahagyja. eg idő után csak vakkantani fog, aztán már azt sem.
a folyamat még gyorsabb és biztosabb lesz, ha átveszed a vezérséget.
sok sikert:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!