Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam le az ugatásról?

Hogy szoktassam le az ugatásról?

Figyelt kérdés
Már nagyon zavaró. Minden apró kis zajra ugat, ha valakit meglát az utcán akkor őt is megugatja és hiába mondom neki, hogy nem szabad akkor sem hagyja abba. Már sokszor üvöltök vele, de semmi eredménye. Bántani soha nem szoktam és nem is fogom, szóval ilyen ötleteket ne adjatok, hogy csapjak rá a fejére és hasonlók, mert én ennek nem vagyok a híve. Már 5 éves és attól félek nem lehet leszoktatni róla.
2009. aug. 24. 12:16
 1/3 anonim válasza:
26%

Szia!

Nekem úgy sikerült leszoktatni a kutyámat, hogy mikor ugatott szünetet jeleztem a kezemmel és mikor továbbra is ugatott akkor játszottam a besértődöttet, ő odajött hizelegni és egy idő után rájött hogy nem szabad ugatnia ha jelezek neki.:)

2009. aug. 24. 12:23
 2/3 anonim ***** válasza:
52%

át kell venni tőle a vezéri pozicióját. hosszú lenne ezt most leirni. vidd el suliba, vagy olvass el pár kutyaneveléssel kapcsolatos könyvet. ajánlom Jan Fennell könyvét: Hallgassunk a kutyánkra, amit az interneten is megtalálsz.

addigis kerüld az ilyen helyzeteket (séták alkalmával), de ha mégis belecsöppensz, akkor maradj nyugott vezesd tovább a kutyát. ha a keritésnél ugatja a járókelőket, vagy bármi mást, akkor mennj oda (nyugodtan, határozottan), mutass meg neki egy jutalomfalatot, ha rád figyel add neki. közben szólitsd a nevén. vezesd el a falattal a "veszélytől". minden alkalommal egyre távolabb. végül már csak magadhoz kell hivni és abbahagyja. eg idő után csak vakkantani fog, aztán már azt sem.

a folyamat még gyorsabb és biztosabb lesz, ha átveszed a vezérséget.

sok sikert:)

2009. aug. 24. 13:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Amikor ugat mindig mondj neki egy parancsszót, és ha már nem szeretnéd hogy ugasson erélyesen mondd neki hogy elég. Szóval először tanítsd meg parancsszóra ugatni.
2009. aug. 26. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!